Pracovníci pasových úradov v Británii žiadajú zvýšenie platov, začali päťtýždňový štrajk

NETKY.SK • 3 Apríl 2023, 13:30 • 2 min
Pracovníci pasových úradov v Británii žiadajú zvýšenie platov, začali päťtýždňový štrajk

LONDÝN - Pracovníci pasových úradov v Británii v pondelok začali päťtýždňový štrajk. Žiadajú zvýšenie platov v reakcii na rastúcu infláciu v krajine.

slovakia

left justify in out

Približne 1000 členov odborového zväzu pracovníkov vládnych úradov a služieb v Anglicku, Walese, Škótsku a Severnom Írsku bude štrajkovať do 5. mája a zasiahne mnohých Britov. Vláda uvádza, že vydanie nového pasu môže trvať až desať týždňov. Úrady preto vydali usmernenia pre osoby, ktoré o nový doklad plánujú požiadať.

 

Život v Británii v posledných mesiacoch narušili štrajky viacerých skupín zamestnancov, ktorí žiadajú zvýšenie platov s cieľom vyrovnať následky inflácie. V súčasnosti dosahuje hodnotu 10,4 percenta. Odborová organizácia zastupujúca učiteľov a pracovníkov v oblasti vzdelávania (NEU) výraznou väčšinou 98 percent odmietla ponuku vlády na zvýšenie platov, uviedla v pondelok stanica Sky News. Ďalšie štrajky sú naplánované na 27. apríla a 2. mája.

 

Ceny potravín a energií v Británii sa prudko zvýšili v dôsledku krízy, ktorá nastala po ruskej invázii na Ukrajinu, a mnohí ľudia majú ťažkosti s financiami. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies