Mesto Beatles sa inšpirovalo Slovenskom, takto chcú prerušiť reťazenie infekcie

NETKY.SK • 3 November 2020, 09:02 • 2 min
Mesto Beatles sa inšpirovalo Slovenskom, takto chcú prerušiť reťazenie infekcie

Po slovenskom plošnom testovaní na prítomnosť ochorenia COVID-19 sa rozhodlo takýto projekt zorganizovať aj anglický Liverpool.

slovakia

left justify in out

V slávnom meste Beatles a populárnych futbalistov The Reds ponúknu pravidelné testovanie každému, kto tu býva a apracuje. A to bez ohľadu na to, čí cíti príznaky.


Ako uvádza web BBC News, úmrtnosť v Liverpoole je jedna z najvyšších na v Anglicku. Takto chcú, aby sa šírenie koronavírusu obmedzilo. Zachytiť chcú čo najviac osôb, čím chcú prerušiť "reťaz infekcie".

 


Testovacie miesta budú v opatrovateľských domoch, školách, univerzitách a na rôznych pracoviskách. Na testovanie nebude potrebné čakať v radoch, všetko pôjde online, na miesto sa ľudia dostavia tesne pred testom. Bude však možnosť prísť aj bez poradového lístka.

 

Pomôcť má približne 2000 vojakov. Spojené kráľovstvo malo v pondelok 18 950 nových potvrdených prípadov COVID-19. Boris Johnson, ktorý sám prekonal toto ochorenie, uvažuje o tvrdom lockdowne. Z aktivity v meste Beatles sa teší.

 

 

"Tieto testy pomôžu identifikovať v meste tisíce ľudí, ktorí nemajú príznaky, ale môžu infikovať ostatných bez toho, aby o tom vedeli. Tento druh hromadného testovania má potenciál stať sa novou silnou zbraňou v našom boji proti COVID-19," povedal premiér s tým, že milióny testov chce dať aj ďalším komunitám.

Bývalý minister zdravotníctva Jeremy Hunt pre BBC Newsnight povedal, že sa uvažuje aj o pravidelnosti v testovaní všetkých ľudí v Anglicku. "Vieme, že ak to urobíme, môžeme tento vírus ovládať. A to je nádej, ktorú ľudia v tejto krajine chcú. Momentálne pociťujú veľké zúfalstvo, pretože na konci tunela nevidia svetlo.“

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies