Tatry očakávaju menej lyžiarov pre ruskú menu

NETKY.SK • 14 November 2014, 09:18 • 2 min
Tatry očakávaju menej lyžiarov pre ruskú menu

BRATISLAVA - Tatry čakajú aj pre ruskú menu menej lyžiarov. Zlatý alebo aj ruský týždeň. Tak nazývajú tatranskí hotelieri prvých sedem dní v roku, počas ktorých očakávajú veľa lyžiarov z Ruska či Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

V týchto krajinách totiž slávia Vianoce 7. januára a začiatkom tohto mesiaca majú aj niekoľko dní voľna. Prelom tohto a budúceho roka však pre slabnúci rubeľ a nepokoje na Ukrajine asi neprinesie do Tatier toľko peňazí ako obvykle. "Cítime, že táto zima bude úplne iná, čo sa týka po rusky hovoriacich klientov. Ruský týždeň je otázny, zaznamenali sme pokles rezervácií," vraví Zuzana Fabianová, hovorkyňa spoločnosti Tatry Mountain Resorts (TMR). Na otázku, či sa hrozba menšieho počtu klientov napríklad z Ruska premietne do zliav na prilákanie našincov do hotelov, spoločnosť TMR reagovala, že pripravila špeciálne pobytové balíčky, ktoré majú osloviť tunajších lyžiarov. Do akej miery zmeny v cene zaregistrujú, však nevie firma povedať. Ide vraj o úplne odlišné typy akcií než s akými prišli minulý rok. Generálny sekretár Zväzu hotelov a reštaurácií Marek Harbuľák pripomína, že ľudia na Ukrajine riešia zásadnejšie problémy než dovolenky. Má informácie, že oproti vlaňajšku k nám v zime môže prísť spoza východných hraníc o 50 percent klientov menej. Harbuľák verí, že výpadky nebudú mať hotelieri problém vykryť. Zo skúseností hovorí, že dopyt vo sviatočnom období je taký vysoký, že kapacity obsadia iní hostia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies