Tri krajské predsedníctva strany Za ľudí schválili zvolanie mimoriadneho snemu

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 11:40 • 2 min
Tri krajské predsedníctva strany Za ľudí schválili zvolanie mimoriadneho snemu

BRATISLAVA - Krajské predsedníctva strany Za ľudí v Prešove, Košiciach a Nitre cez víkend schválili zvolanie mimoriadneho snemu.

slovakia

left justify in out

V utorok 25. mája majú k tejto otázke zasadať aj krajské predsedníctva v Bratislave a Žiline. „Ak aj predsedníctva v Bratislave a Žiline schvália zvolanie mimoriadneho snemu, tak už to bude súhlas piatich krajských predsedníctiev a podľa stanov bude musieť pravdepodobne tento týždeň zasadnúť najvyšší orgán strany, teda Predsedníctvo Za ľudí. To potom definitívne rozhodne o tom, či sa mimoriadny snem konať bude a ak áno, stanoví presný termín," vysvetlil Ledecký.

 

img

 

Skôr ako o mesiac by to však podľa jeho slov byť nemalo, keďže aj príprava na posledný snem, na ktorom bola zvolená Veronika Remišová za predsedníčku, trvala približne dva mesiace.

 

Prečťítajte si tiež: Odvolávanie ministerky spravodlivosti označila Remišová za pokrytectvo strany Smer-SD


Tomáš Lehotský, ktorý má byť novým podpredsedom Národnej rady namiesto Juraja Šeligu, doplnil, že Predsedníctvo Za ľudí by malo rokovať v stredu 26. mája. Predpokladá, že jeho členovia sa zhodnú na tom, že mimoriadny snem Za ľudí zvolaný bude. „Ideálne by bolo, ak by sa konal do konca júna," skonštatoval.

 

img


Podľa médií majú byť vo vedení strany Za ľudí nespokojní s Remišovou ako predsedníčkou strany. Požadujú preto zvolanie mimoriadneho snemu, na ktorom plánujú o týchto veciach diskutovať. V hre je aj výmena na poste predsedu strany.

 

Mohlo by vás zaujímať: Kedy vzniklo rozdelenie strany Za ľudí na dve krídla?

 

Najčastejšie sa spomína meno ministerky spravodlivosti Márii Kolíkovej, ktorá opakovane na otázku, či si vie predstaviť seba vo funkcii líderky Za ľudí, odpovedala, že všetko je možné.

 

img

 

Od minuloročných parlamentných volieb stranu opustili aj poslanci Národnej rady Miroslav Kollár a Tomáš Valášek a exposlankyňa parlamentu Andrea Letanovská. Kollár s Letanovskou vstúpili do strany Spolu - občianska demokracia, Valášek sa stal členom hnutia Progresívne Slovensko.

 

Prečítajte si tiež: Strany SaS a OĽaNO nechcú komentovať vnútrostranícke dianie v strane Za ľudí



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies