Čína a Nemecko sa zaviazali zvýšiť prístup bánk a poisťovní na svoje trhy

NETKY.SK • 18 Január 2019, 10:16 • 2 min
Čína a Nemecko sa zaviazali zvýšiť prístup bánk a poisťovní na svoje trhy

PEKING - Čína a Nemecko sa zaviazali zvýšiť prístup bánk a poisťovní na svoje trhy na bilaterálnych rokovaniach v Pekingu, na ktorých sa zúčastnili minister financií Olaf Scholz a prezident Bundesbank Jens Weidmann.

slovakia

left justify in out

Po skončení rozhovorov boli podpísané tri zmluvy o spolupráci v oblasti bankového dohľadu, obchodovania s cennými papiermi a o posilnení spolupráce medzi centrálnymi bankami oboch krajín.

 

"Cieľom je dosiahnuť pokrok pri prehlbovaní spolupráce v rozpore so súčasnými trendmi," povedal Scholz.

 

Čínsky vicepremiér Liou Che označil rozhovory za úspešné, aj keď je podľa neho dôležité vyriešiť "nadmerné regulovanie pobočiek čínskych bánk v Nemecku".

 

img

 

Spolupráca a prístup na trh sú aktuálne veľmi dôležité pre Čínu aj pre Nemecko, keďže brexit ohrozuje postavenie Londýna ako medzinárodného finančného centra. Pre Čínu je dôležitý väčší prístup na európsky trh, keďže pokračuje jej obchodná vojna s USA. Pekingu hrozí, že americký prezident Donald Trump zavedie proti nemu ďalšie represívne colné sadzby, ak do marca nedosiahne s Čínou dohodu o obchode.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies