Taliban pri útoku na úrad tajnej služby v Afganistane zabil 18 a zranil 150 ľudí

NETKY.SK • 4 September 2014, 09:46 • 2 min
Taliban pri útoku na úrad tajnej služby v Afganistane zabil 18 a zranil 150 ľudí

KÁBUL - Militantné hnutie Taliban zaútočilo dnes na úrad tajnej služby a zároveň policajný komplex v stredoafganskom meste Ghazní, zabilo 18 ľudí a zranilo ďalších približne 150 osôb. Informovali o tom svetové tlačové agentúry s odvolaním sa afganských predstaviteľov.

slovakia

left justify in out

Militanti odpálili dve nákladné autá naložené výbušninami pri areáli Štátneho riaditeľstva pre bezpečnosť, teda pri úrade tajnej služby, ktorá vedie boj proti radikálnym povstalcom. Išlo o najväčší útok na posledné týždne a nasledoval len niekoľko dní po podobnom atentáte na východe.
      

Podľa guvernéra provincie Ghazní sa na útoku zúčastnilo 19 povstalcov. Jeho terčom sa stalo aj komando rýchleho nasadenia, ktoré má sídlo v spomínanom policajnom komplexe. "Prvý útočník odpálil svoje auto naložené výbušninami pri zadnom vchode do úradu Štátneho riaditeľstva pre bezpečnosť v meste Ghazní o 05.45 h miestneho času (03.15 h SELČ), aby spriechodnil cestu svojim druhom," uviedol zástupca guvernéra provincie Ghazní, Muhammad Alí Ahmadí.
      

Zranenia utrpelo okolo 150 ľudí, pretože explózia bola veľmi silná. Rozbila aj okná domov v meste. Militanti sa potom pokúsili vtrhnúť do úradu, ale bezpečnostné sily ich po troch hodinách boja zahnali. Všetkých útočníkov zabili, informoval Ahmadí. Zranených, väčšinou civilistov, previezli do miestnej provinčnej nemocnice. K zodpovednosti za útok sa prihlásilo hnutie Taliban.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies