Taliban po núdzovom pristátí vrtuľníka zajal pasažierov

NETKY.SK • 22 Apríl 2013, 09:36 • 2 min
Taliban po núdzovom pristátí vrtuľníka zajal pasažierov

PULI ALAM – Povstalci z Talibanu zajali ôsmich Turkov a jedného Afganca z civilného vrtuľníka, ktorý uskutočnil núdzové pristátie na východe Afganistanu, informovali v pondelok miestni predstavitelia.

slovakia

left justify in out

Incident sa odohral v nedeľu večer v provincii Lógar južne od Kábulu. Bezpečnostné sily vrtuľník síce našli, posádka v ňom už však nebola. Stroj smeroval z východného mesta Chóst do Kábulu. Podľa miestnych úradov patril tureckej spoločnosti, ktorá podniká v Chóste. Kmeňoví lídri v oblasti uviedli, že sa teraz snažia zaistiť bezpečný návrat unesených. Turecké veľvyslanectvo v Afganistane sa k prípadu zatiaľ nevyjadrilo. Medzinárodné sily ISAF potvrdili, že išlo o civilný vrtuľník, ktorý nepatrí vojskám operujúcim v Afganistane. Ich príslušníci napriek tomu pomáhajú s pátraním po rukojemníkoch.

Povstalci v Afganistane zadržiavajú početných pakistanských, afganských a západných rukojemníkov vrátane 25-ročného amerického seržanta Bowa Bergdahla, ktorého väznia už takmer štyri roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies