Bratislavské divadlo GUnaGU uvádza premiéru absurdnej komédia Horúci juh

NETKY.SK • 12 Máj 2023, 19:00 • 2 min
Bratislavské divadlo GUnaGU uvádza premiéru absurdnej komédia Horúci juh

BRATISLAVA - Horúci juh je názov absurdnej komédie z pera Viliama Klimáčka, ktorú v piatok uvádza v premiére bratislavské divadlo GUnaGU.

slovakia

left justify in out

Podľa autora a režiséra ide o sociálnu grotesku z dediny na južnom Slovensku. "Kde sa už neoplatí pestovať zeleninu ako kedysi, keďže ju v hypermarketoch predávajú oveľa lacnejšie, než sú náklady pestovateľov. Rodina sa snaží prežiť, tak v skleníku pestuje marihuanu," približuje divadlo novinku s podtitulom Tarantino by mal radosť.

 

Arpy sa stará o rastliny a Ila, sprievodkyňa vlaku, ich vozí klientom. Miestny policajt Zolo celý obchod chráni. Nikto nie je spokojný so svojím životom a všetci chcú odísť niekam ďaleko, najlepšie až na Island. Jedného dňa sa v skleníku zjaví neznáme dievča a všetko sa zmení. "Nikto z hrdinov hry nevie, čo bude ďalej, a neistota z dnešného sveta z nich robí nevypočítateľných bláznov," poznamenáva autor k predstaveniu, v ktorom účinkujú herci maďarskej národnosti hrajúci na Slovensku - Viktor Horján, Csongor Kassai a Anikó Vargová. Tajomné dievča hrá nedávna absolventka Vysokej školy múzických umení (VŠMU) v Bratislave Romana Ondrejkovičová.

 

Príbeh o spolužití Slovákov a Maďarov na slovenskom juhu je podľa jeho autora Viliama Klimáčka metaforou spolužitia rôznych národov kdekoľvek na svete. "Predovšetkým v dnešnej dobe, keď sme svedkami vražednej netolerancie k čomukoľvek odlišnému," dodáva GUnaGU. Novým predstavením chcem, hoci s čiernym humorom, ukázať, že racionálne spolužitie je možné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies