Taliansko začne s náletmi na pozície Islamského štátu v Iraku

NETKY.SK • 6 Október 2015, 14:12 • 2 min
Taliansko začne s náletmi na pozície Islamského štátu v Iraku

RÍM - Taliansko posilní svoj záväzok voči medzinárodnej koalícii vedenej Spojenými štátmi, bojujúcej s militantnou organizáciou Islamský štát (IS), a podnikne na pozície tejto teroristickej organizácie v Iraku nálety. Uviedli to dnes talianske médiá, z ktorých citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Talianskym stíhačkám, rozmiestneným v Kuvajte, má byť podľa informácií zverejnených v denníku Corriere della Sera už "v priebehu nasledujúcich hodín" nariadené, aby začali s bombardovaním pozícií Islamského štátu - vybraných medzinárodnou koalíciou na území Iraku, nie však v Sýrii.

 

Talianske ministerstvo obrany túto správu po zverejnení bagatelizovalo vyhlásením, že nálety sú zatiaľ len "hypotézou", o ktorej ešte musí juhoeurópska krajina diskutovať so svojimi spojencami, a nie "prijatým rozhodnutím". To by totiž musel schváliť parlament.

 

Správa o údajnom začatí náletov sa v médiách objavila len niekoľko hodín pred začiatkom návštevy amerického ministra Asha Cartera v Taliansku. Počas nej Carter ešte dnes navštívi americkú vojenskú základňu na Sicílii. V stredu by sa zase mal v Ríme stretnúť s talianskou ministerkou obrany Robertou Pinottiovou a prezidentom Sergiom Mattarellom.

 

Pinottiová v rozhovore pre taliansku televíznu stanicu RAI ešte minulý mesiac uviedla, že s Carterom sa počas jeho návštevy chystá prediskutovať potrebu väčšej medzinárodnej spolupráce práve v boji proti Islamskému štátu, pričom túto militantnú organizáciu označila ako "rakovinu, ktorej nemôže byť povolené, aby sa šírila medzi ľudstvom".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies