Premiér Matovič priblížil mieru pozitivity po doterajšom celoplošnom testovaní

NETKY.SK • 26 Január 2021, 20:37 • 2 min
Premiér Matovič priblížil mieru pozitivity po doterajšom celoplošnom testovaní

BRATISLAVA - Priebežné výsledky skríningového celoplošného testovania na ochorenie COVID-19 po ôsmich dňoch od 18. do 25. januára priniesli 30 556 pozitívnych prípadov pri počte 2,589 mil. vykonaných testov.

slovakia

left justify in out

Najhoršie a najlepšie 

Miera pozitivity pri celoplošnom testovaní tak dosiahla v prvom týždni celoplošného testovania 1,18 %. Najhoršie sú na tom okresy Topoľčany (2,54 % pozitivita), Levice (2,48 %) a Hlohovec (2,31 %), naopak najlepšie Veľký Krtíš (0,30 %), nasledujú Tvrdošín (0,34 %) a Svidník (0,37 %). Informoval o tom v utorok premiér Igor Matovič.

 

 

Ešte radšej počkať?
Konzílium odborníkov by podľa slov premiéra asi malo prehodnotiť COVID automat. Ten má na Slovensku platiť od 8. februára, no podľa Igora Matoviča je na jeho zapnutie zrejme príliš skoro.

 

img

 

Premiér sa bojí, že ak sa teraz uvoľnia opatrenia, môže sa pandemická situácia pre novú britskú mutáciu koronavírusu vymknúť spod kontroly. Aktuálne najúčinnejším riešením situácie je podľa predsedu vlády lockdown v kombinácii s frekventovaným celoplošným testovaním.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies