Romelu Lukaku mení dres, vracia sa do londýnskej Chelsea

NETKY.SK • 11 August 2021, 13:57 • 2 min
Romelu Lukaku mení dres, vracia sa do londýnskej Chelsea

MILÁNO – Výpredaj v tíme úradujúceho talianskeho majstra Interu pokračuje. Mužstvo Simoneho Inzaghiho prišlo pred začiatkom novej sezóny o svoju najväčšiu útočnú hviezdu.

slovakia

left justify in out

Inzaghi počas leta vymenil na lavičke úspešného Antonia Conteho, ktorému sa nepáčilo, že napriek zisku majstrovského titulu sa čínski majitelia klubu zo spoločnosti Suning rozhodli znížiť mzdy zamestnancov a predať niekoľko hráčov základnej zostavy. Na prestupovej listine sa tak ocitol jeden z najtalentovanejších obrancov sveta Achraf Hakimi, ktorého za 60 miliónov eur kúpil parížsky St. Germain. Nasledovať ho bude aj kanonier Romelu Lukaku, ktorý sa vracia do anglickej Premier League.

 

 

Belgický reprezentant bol vysnenou posilou bývalého kormidelníka Conteho, ktorý v ňom prebudil strelecký inštinkt a rodák z Antverp strelil v drese nerazurri počas dvoch rokov 64 gólov. Mimoriadne vydarená bola z jeho pohľadu uplynulá sezóna, v ktorej bol hlavnou ofenzívnou zbraňou milánskeho klubu na ceste za titulom. Jeho výkony neušli pozornosti londýnskej Chelsea, ktorá za neho zaplatí viac ako 100 miliónov eur. Lukaku v tomto klube hrával už pred desiatimi rokmi, presadiť sa ale nedokázal a po hosťovaniach vo West Bromwichi Albion a Evertone prestúpil do Manchesteru United, odkiaľ zamieril do Talianska.

 

 

V staronovom pôsobisku by mal futbalista počas piatich rokov poberať týždenný plat vo výške 230 tisíc eur. Prvú časť zdravotnej prehliadky podstúpil na Apeninskom poloostrove, zvyšok absolvuje v Anglicku. Chelsea si počas letného prestupového obdobia brúsila zuby na nórskeho útočníka Erlinga Haalanda Borussie Dortmund, jeho súčasný zamestnávateľ ale požadoval sumu vo výške 170 – 200 miliónov eur.

 

Odchodom Lukakua by sa výpredaj v Interi skončiť nemusel. Aj naďalej hrozí odchod ďalšej útočnej hviezdy modročiernych Lautara Martíneza, ktorého lanári Tottenham Hotspur. Fanúšikovia Interu nesú situáciu v klube veľmi ťažko, dôkazom čoho bolo aj zničenie nástennej maľby na počesť Lukakua, ktorú vytvorili za štadiónom na San Sire len niekoľko dní po zisku scudetta. Na sociálnych sieťach mu dokonca adresovali odkaz plný výčitiek.

 

 

„Drahý Lukaku. Očakávali sme od teba úprimnejšie a transparentnejšie správanie, ale napriek tomu, že sme ťa prijali a chránili ako syna, ako jedného z nás, aj ty si dokázal, že si ako každý iný tým, že si sa kvôli peniazom hodil na kolená. Prajeme ti všetko najlepšie, ale chamtivosť sa nie vždy vypláca.”



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies