Taliansko odmieta ratifikáciu dohody CETA

NETKY.SK • 14 Jún 2018, 14:12 • 2 min
Taliansko odmieta ratifikáciu dohody CETA

MILÁNO - Nová talianska vláda odmieta dohodu o zóne voľného obchodu medzi EÚ a Kanadou.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil to vo štvrtok minister poľnohospodárstva Gian Marco Centinaio s tým, že krajina dohodu neratifikuje. Dôvodom je, že obchodný pakt nezabezpečuje dostatočné garancie pre talianske produkty s chráneným označením pôvodu.

Cieľom Komplexnej hospodárskej a obchodnej dohody medzi Kanadou a Európskou úniou a jej členskými štátmi je vzájomná liberalizácia obchodu s tovarom a službami, ako aj prijatie pravidiel pre otázky týkajúce sa vzájomného obchodu v súlade s pravidlami Svetovej obchodnej organizácie (WTO). Dokument známy pod označením CETA schválil vo februári 2017 Európsky parlament, vyžaduje si však aj súhlas jednotlivých členských krajín.

Slovenská vláda vyjadrila súhlas s uzavretím obchodnej zmluvy tento rok vo februári. Keďže ide o medzinárodnú dohodu, ktorá má prednosť pred zákonmi, schváliť ju bude musieť aj parlament.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies