Premier League: Prestupová sága Harryho Kanea sa zamotáva

NETKY.SK • 17 August 2021, 10:53 • 2 min
Premier League: Prestupová sága Harryho Kanea sa zamotáva

LONDÝN – Do konca prestupového obdobia v Anglicku ostávajú necelé dva týždne a zdá sa, že pôjde o poriadne rušné dni. Najviac sa diskutuje o budúcnosti kapitána Tottenhamu Hotspur Harryho Kanea, ktorý je vysnenou posilou manažéra Manchesteru City Pepa Guardiolu.

slovakia

left justify in out

Hoci má anglický reprezentant v Tottenhame platnú zmluvu ešte na tri roky, po skončení uplynulej sezóny sa stretol s vedením klubu a oznámil, že chce odísť. Útočník svoju situáciu plánoval vyriešiť do začiatku majstrovstiev Európy, na ktorých sa s Anglickom prebojoval do finále, ocitol sa ale na mŕtvom bode, pretože sa k spoluhráčom pripojil po návrate z dovolenky neskôr. Eminentný záujem o jeho služby má Manchester City, ktorý ponúka Tottenhamu viac ako 100 miliónov eur, ide však o priameho ligového konkurenta jeho súčasného zamestnávateľa, ktorý tak s predajom váha.

 

 

Podľa nového manažéra londýnskeho klubu Nuna Espírita Santa je v hre aj možnosť, že Kane bude hájiť farby kohútov aj v budúcej sezóne. „Máme k dispozícii týchto hráčov. Musíme si ich ale poistiť, dobre vieme, že do 31. augusta nemáme nič úplne vo svojich rukách. Všetci tréneri v lige to cítia rovnako ako ja. Je potrebné počkať do konca tohto obdobia a ustáliť to,“ prezradil v rozhovore pre BBC Radio Live 5.

 

 

„Harry s nami trénuje. V nedeľu ráno pokračoval v príprave a chystá sa na to, aby mohol tímu pomôcť. Nečakáme, že sa pred koncom prestupového obdobia niečo stane, musíme však byť pripravení na rôzne scenáre.“

 

Kane sa z Tottenhamu rozhodol odísť kvôli tomu, aby vyhrával trofeje. Ani napriek fantastickým výkonom v bielom drese sa mu totiž nepodarilo získať ligový titul či triumf v Lige majstrov. Za A - tím nastupuje od roku 2009 a v 334 zápasoch strelil 220 gólov. V Tottenhame pôsobí od roku 2004, keď sa pripojil k juniorskému tímu po pôsobení v mládežníckom výbere úhlavného rivala Arsenalu.

 

 

Citizens sa napriek neochote Tottenhamu nevzdávajú a chceli by svoju hviezdnu súpisku doplniť o ďalšieho kvalitného hráča. Manažér Guardiola pred niekoľkými dňami priviedol na Etihad Stadium reprezentačného krídelníka Jacka Grealisha za 117, 5 milióna eur a išlo o najdrahší prestup v histórii Premier League. Bohatý klub má dostatok prostriedkov na ďalšiu posilu aj v čase pandémie a fanúšikovia Tottenhamu tak budú s najväčšou pravdepodobnosťou do konca augusta tŕpnuť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies