Talianske úrady zatkli Macedónca obvineného z prípravy teroristického útoku

NETKY.SK • 11 Júl 2018, 06:41 • 2 min
Talianske úrady zatkli Macedónca obvineného z prípravy teroristického útoku

RÍM - Talianske úrady zatkli Macedónca obvineného z pripravovania teroristického útoku.

slovakia

left justify in out

Ako v utorok informovali tamojší Carabinieri, 29-ročný Agim Miftari trénoval "pre budúce teroristické iniciatívy" na viacerých miestach vrátane Sýrie. Vyšetrovatelia našli na Miftariho účte na sociálnej sieti Facebook džihádistickú propagandu extrémistickej organizácie Islamský štát a videá ozbrojených dronov. Pri prehliadke jeho domu v apríli našli dron a vojenský odev. Od prehliadky držia úrady Miftariho vo väzbe a teraz na neho vydali zatýkací rozkaz.

V utorok tiež talianske ministerstvo vnútra oznámilo, že vykázalo z krajiny tuniského občana. Tunisan pricestoval do Talianska v roku 2014 s povolením na pobyt za účelom štúdia, ale nadviazal spojenie s džihádistami.

 

Muž je 299 osobou podozrivou z islamského extrémizmu, ktorú od roku 2015 vykázali z Talianska z dôvodov štátnej bezpečnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies