Talianska polícia zaútočila na mafiu v Ríme a Kalábrii

NETKY.SK • 26 Júl 2013, 12:14 • 2 min
Talianska polícia zaútočila na mafiu v Ríme a Kalábrii

RÍM - Pri dvoch veľkých nezávislých raziách zaútočila talianska polícia vo štvrtok proti mafii v hlavnom meste Rím a na juhu krajiny v Kalábrii. Podľa polície akcia bola zameraná proti približne 100 mafiánom.

slovakia

left justify in out

V Ríme sa policajti zamerali na "ilegálne aktivity" podozrivých osôb, v Kalábrii na príslušníkov kalábrijskej mafie ´Ndrangheta vrátane politikov a právnikov. Podľa informácií tlačovej agentúry ANSA sa len na akcii v Ríme zúčastnilo približne 500 policajtov. Podľa médií išlo o doteraz najväčšiu policajnú akciu proti mafiánom v hlavnom meste Talianska. Zúčastnili sa na nich aj policajti so psami ako aj helikoptéry.

V poslednom júnovom týždni talianska polícia zadržala v Neapoli 55 podozrivých členov zločineckej organizácie Camorra. Zároveň skonfiškovala majetok v hodnote 587 miliónov eur vrátane bankových účtov, nehnuteľností, firiem a automobilov. V ďalšej operácii z 12. júla polícia zadržala na juhu krajiny 38 osôb podozrivých z kontaktov s mafiou a korupcie. Medzi zadržanými bolo skoro celé vedenie kalábrijského mesta Scalea vrátane starostu Pasquala Basila podozrivého z kontaktov na mafiánske skupiny a zadávanie zákaziek ich firmám. Polícia zatkla aj päť zo šiestich poslancov mestskej rady a šéfa miestnej dopravnej polície.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies