Takú kulisu si na Slovane už dlho nepamätajú, belasí vo výbornej atmosfére zdolali Rapid Viedeň

NETKY.SK • 10 August 2018, 09:38 • 2 min
Takú kulisu si na Slovane už dlho nepamätajú, belasí vo výbornej atmosfére zdolali Rapid Viedeň

Bratislava - Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili vo štvrtok v prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2018/2019 na Pasienkoch nad Rapidom Viedeň 2:1. Odveta je na programe o týždeň vo Viedni.

slovakia

left justify in out

Hostí dostal do vedenia v 12. minúte Stefan Schwab, ale kapitán "belasých" Vasil Božikov v 29. minúte vyrovnal. V druhom polčase si dal vlastný gól stopér hostí Mateo Barač a domáci brankár Dominik Greif zlikvidoval penaltu pred návštevou 9563 divákov. Úspešnejší z konfrontácie Slovan - Rapid nastúpi v play off o skupinovú fátu na postupujúceho z dvojice Hajduk Split (Chorv.) - FCSB (Rum.).

 

1. zápas 3. predkola EL 2018/2019:

 

Slovan Bratislava - Rapid Viedeň 2:1 (1:1)

Góly: 29. Božikov, 49. Barač (vlastný) - 12. Schwab, ŽK: Moha, Nono, Saláta, Hološko (na striedačke) - Murg, Potzmann, Bolingoli. Rozhodovali: Raczkowski - Obukowicz, Siejka (všetci Poľ.), 9563 divákov.

Slovan Bratislava: Greif - Apau, Saláta, Bajrič, Božikov - Nono (86. Rabiu) - Dražič (90. Laczkó), Holman (46. Savičevič), Moha – Čavrič, Šporar

Rapid Viedeň: Strebinger - Potzmann, Sonnleitner, Barač, Bolingoli - Ljubicic, Schwab - Murg (77. Guillemenot), Knasmüllner (68. Ivan), Berisha - Alar

 

img

 

hlasy po zápase:

Martin Ševela, tréner Slovana: "Dosiahli sme víťazstvo, po ktorom sme túžili. Prvý polčas nebol podľa našich predstáv. Mali sme na začiatku zo súpera rešpekt. Ale hráči Rapidu boli silní na lopte. Dostali sme gól zo štandardky, ale naša reakcia bola výborná a vyrovnali sme po krásnom góle kapitána Božikova. V druhom polčase sme si vytvorili tlak a viaceré šance. Súper si dal vlastný gól. Penalta bola kontroverzná z môjho pohľadu, Domino ju ale chytil famózne. Do Viedne sa pôjdeme pobiť o postup. Milo ma prekvapili diváci, išla z nich obrovská energia, bola to lavína pozitívnej energie a aj oni nás dotlačili k víťazstvu. Hráči ukázali mentálnu silu."

 

Goran Djuricin, tréner Rapidu: "Gratulujem Slovanu k víťazstvu. My sme si v prvom polčase vypracovali dosť šancí, ale premenili sme len jednu. Boli sme prvých 25 minút lepší, potom sa hra obrátila a Slovan bol v tlaku. Mali sme smolu, keď sme nastrelili brvno. Druhý polčas bol Slovan o kúsok pred nami, vypracoval si dve či tri čisté šance. Výsledok je teda v poriadku, prehru akceptujeme. Pred nami je ale odveta. Šance na postup sú 50:50. Je to otvorené."

 

Kornel Saláta, obranca Slovana: "Našim cieľom bolo nedostať gól, bohužiaľ inkasovali sme už na začiatku. Rapid hral celkom dobre, vedeli sme, že budú silní na lopte. Šance pred odvetou sú stále vyrovnané, je to otvorené."

 

Moha, stredopoliar Slovana: "Mrzí inkasovaný gól, pripísal by som ho nekoncentrovanosti. Bol to ťažký zápas proti silnému súperovi. Ešte nič nie je rozhodnuté, je to stále vyrovnané a postúpiť môžu obaja."

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies