Hnutie Sme rodina neodchádza! Ďalej rokuje s partnermi o reformách

NETKY.SK • 13 Október 2021, 10:14 • 2 min
Hnutie Sme rodina neodchádza! Ďalej rokuje s partnermi o reformách

BRATISLAVA - Hnutie Sme rodina zdôraznilo, že jeho predseda Boris Kollár neplánuje odchod z koalície.

slovakia

left justify in out

Hnutie Sme rodina naďalej rokuje s partnermi o reforme súdov a nemocníc. V súvislosti s pondelkovým rokovaním koaličnej rady a otázkou voľby komisárov pre deti a zdravotne postihnutých doplnilo, že k téme ešte budú mať aj poslanecký klub.

 

img

 

"Pán predseda nepovedal, že odchádza, povedal, že ak by ho aj chceli vyhodiť z koalície, tak kvôli tomu ľudí nepodrazí. Takže o reformách rokujeme ďalej," uviedlo hnutie Sme rodina. Čo sa týka voľby komisárov, hnutie sa chce pozrieť na jednotlivých kandidátov a rokovať aj na klube. Vyjadriť sa preto hnutie plánuje až potom. 

 

Prečítajte si: AKTUALIZOVANÉ: Kollárove vyhrážky o odchode z vlády už koaliční partneri neberú vážne! Sulík mu poslal štipľavý odkaz

 

Koaličná rada v pondelok rokovala najmä o návrhu štátneho rozpočtu. Partneri mali dospieť k dohode. Zástupcovia ostatných koaličných strán rovnako potvrdili, že hnutie Sme rodina nikam neodchádza a o reformách sa rokuje ďalej. Veria v dohodu. Podobne ako Sme rodina sa zástupcovia OĽaNO, SaS i Za ľudí zhodli na tom, že o kandidátoch na komisárov budú finálne rozhodovať až potom, ako budú známe mená uchádzačov.

 

V poslednej dobe sa odchod hnutia Sme rodina z koalície skloňuje až príliš často. Červenou čiarou pre Sme rodina je podľa jeho slov zrušenie paragrafu 363 Trestného poriadku a „roztrhnutie prokuratúry na generálnu a špeciálnu“. Dodalo, že ak koalíciou neprejde výstavba štátnych nájomných bytov, odísť  z koalície by mohli aj sami.

 

img

 

"Bolo nám oznámené zo strany bývalého premiéra, že pokiaľ nepodporíme jeho očistu, tak si vedia predstaviť vládnuť aj bez hnutia Sme rodina. Rešpektujeme to, keď k tomu dôjde a vylúčia nás, bez problémov si pôjdeme sadnúť do opozície. Dokonca keď nás nevylúčia sami, je vysoká pravdepodobnosť, že keď nám neprejdú nájomné byty alebo keď sa neurobí exekučná amnestia, možno sa budeme porúčať aj sami,“ povedal Kollár na tlačovej konferencii.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies