REPORTÁŽ: Fico vyzval na prepustenie obvinených v kauzách Božie mlyny, Očistec, Judáš a Mýtnik

NETKY.SK • 31 Máj 2021, 16:31 • 2 min
REPORTÁŽ: Fico vyzval na prepustenie obvinených v kauzách Božie mlyny, Očistec, Judáš a Mýtnik

BRATISLAVA - Vzhľadom na podozrenia z manipulovania vyšetrovania musia byť obvinení v medializovaných kauzách prepustení z väzby.

slovakia

left justify in out

Na tlačovej konferencii to povedal predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico. Dodal, že manipulovanie činnosti orgánov činných v trestnom konaní dokazuje správa z dielne Slovenskej informačnej služby (SIS), ktorá bola prednesená v parlamente. 

 

Obvinených majú prepustiť na slobodu

Správa podľa šéfa Smeru hovorí o „moduse operandi" manipulovania úkonov trestného konania, ktoré ohrozuje bezpečnostné záujmy štátu a tiež piliere právneho štátu.


„Týka sa to týchto káuz: Božie mlyny, Očistec, Judáš a Mýtnik," povedal Fico s tým, že obvinených v týchto kauzách musia okamžite prepustiť na slobodu.

 

Prípady podľa Fica môžu byť naďalej vyšetrované, ale obvinených musia stíhať na slobode, aby sa mohli účinne brániť. „Nech sú stíhaní na slobode, ale nemôžu tí ľudia byť vo väzbe, keď je tam vážne podozrenie, že sú úplne nevinní, že to voči nim bolo celé vykonštruované," zdôraznil Fico.

 

Prečítajte si tiež: Strana SMER-SD podá v parlamente takýto návrh!

 

Upozornil na manipulovanie výpovedí

Zároveň uviedol, že na možné manipulovanie vyšetrovania upozornil v trestnom oznámení aj bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský a následne skončil takisto vo väzbe. „Upozornil na všetko a 11.3. mu vykopli dvere," skonštatoval Fico.

Fico zároveň obvinil vedenie Úradu špeciálnej prokuratúry z „dehonestácie prokurátorského stavu". Úrad je podľa predsedu Smeru potrebné „prekopať úplne do samého spodku", čo je úlohou generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

 

„Pokiaľ generálny prokurátor bude mať v tomto možno iný názor, budeme musieť prísť s vecami, ktoré sa týkajú predovšetkým Národnej rady SR," dodal s tým, že podľa neho by bolo najlepšie, keby sa úrad vrátil pod Generálnu prokuratúru SR.
 

Mohlo by vás zaujímať: Ľuboš Blaha: Na Slovensku už nerozhoduje ľud cez svojich zástupcov, ale Lipšic cez svoje ego



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies