Takto sa vyjadrili osobnosti na zápas medzi Slovenskom a Nemeckom

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 07:33 • 2 min
Takto sa vyjadrili osobnosti na zápas medzi Slovenskom a Nemeckom

LILLE - Ohlasy osobností na nedeľňajšiu prehru slovenských futbalistov s Nemeckom 0:3 v osemfinále majstrovstiev Európy (zdroj: RTVS, TASR):

slovakia

left justify in out

Róbert Vittek, útočník Slovana Bratislava, bývalý útočník SR: "Majstrovstvo hráčov Nemecka bolo obrovské. Ich víťazstvo bolo zaslúžené. Vedeli sme, že naša útočná dvojica to proti stopérom Nemecka bude mať veľmi ťažké. Proti nemeckej obrane sa nikdy nehrá ľahko. Chalani urobili maximum, v závere už bolo cítiť, že im chýbali aj sily. Treba však dať dolu pomyselný klobúk pred tým, čo tím predviedol na ME."

 

Miroslav Karhan, tréner Spartaka Trnava, bývalý reprezentant: "Treba uznať kvalitu nemeckého tímu. Boli dominantní na lopte. Tú získavali už na našej polovici a my sme sa proti tomu presadzovali len veľmi ťažko. Ukázali svoju kvalitu a dnes nám nedali šancu."

 

Ladislav Borbély, futbalový tréner: "Nemci ukázali, že sú futbalovo silnejšie mužstvo. Stretli sme sa s nesmierne disponovaným súperom zo svetovej špičky. Najmä v prvom polčase slovenskí hráči nesiahli na svoje herné maximum. Slovenský futbal však má nejakú pozíciu. Konečne sme sa dostali na ME a myslím si, že mužstvo splnilo to, čo bolo reálne od neho očakávať. Výsledok, ktorý sme dosiahli, považujem za primeraný. Na šampionáte sme sa vynikajúco vyrovnali s prehrou v prvom zápase s Walesom. Dúfam, že mužstvo kontinuálne nadviaže na svoje účinkovanie aj v kvalifikácii, ktorá nás čaká."

 

Jozef Barmoš, futbalový tréner: "Do zápasu sme nevstúpili dobre a inkasovali sme rýchly gól. Nemci nám robili problémy, vynikal najmä Draxler. Nebol to z našej strany taký zápas, aký sme možno čakali. Zapríčinili sme si to však sami, pretože sme ľahko strácali lopty. Viacero hráčov strácalo jednu loptu za druhou. Mareka (Hamšíka, pozn.) nám vypojili z hry a ostatní, keď sa dostali do hry, tak ľahko strácali lopty. Následne sme sa dostali pod tlak a Nemci bez problémov kontrolovali vývoj."

 

Martin Jakubko, bývalý reprezentant SR: "Chlapci podali solídny výkon vzhľadom na svoje možnosti, ale na Nemcov to nestačilo. Naša kvalita je, v porovnaní s nemeckou, niekde inde. Ku cti slovenského tímu slúži, že bojovali až do konca. Treba im poďakovať. Ja by som celé účinkovanie Slovenska na ME hodnotil pozitívne."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies