Južnú časť Grécka zasiahlo silné zemetrasenie

NETKY.SK • 18 December 2021, 09:36 • 2 min
Južnú časť Grécka zasiahlo silné zemetrasenie

ATÉNY - Zemetrasenie s magnitúdou 5,4 zasiahlo v sobotu oblasti na juhu Grécka. Žiadne obete, zranených ani materiálne škody dosiaľ miestne úrady nehlásili

slovakia

left justify in out

Podľa aténskeho geodynamického inštitútu k podmorskému zemetraseniu došlo okolo 6:16 SEČ v hĺbke takmer 58 kilometrov medzi Peloponézom a ostrovom Kréta.

 

img

 

Miestne médiá informovali, že záchvevy bolo cítiť od hlavného mesta Atény až po Krétu.

Grécko leží v seizmicky aktívnej oblasti a zemetrasenia zažíva pomerne často. Väčšinou sa však zaobídu bez obetí či materiálnych škôd.

 

Bolo to „asi päť sekúnd dlhé, dosť silné, dokonca aj v suteréne budovy," napísal jeden svedok v meste Chania na Kréte na výpovednej tabuli Európskeho stredomorského seizmologického centra (EMSC).

 

„Pre jeho značnú hĺbku bolo otrasy cítiť v širšom okolí," povedal Efthymios Lekkas, šéf gréckej organizácie pre protiseizmické plánovanie, pre grécku štátnu televíziu ERT.

 

Prečítajte si: Pri požiari obytného domu v Londýne zahynuli štyri deti



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies