Takmer 70 teroristov z Boko Haram sa na severovýchode Nigérie vzdalo armáde

NETKY.SK • 24 August 2017, 16:41 • 2 min
Takmer 70 teroristov z Boko Haram sa na severovýchode Nigérie vzdalo armáde

ABUJA - Takmer 70 členov islamistickej teroristickej skupiny Boko Haram sa na severovýchode Nigérie vzdalo vojakom.

slovakia

left justify in out

Povstalci sa vzdávali posledné tri týždne, keďže nigérijská armáda tam podniká opakované letecké bombardovanie a delostreleckú paľbu, ako aj pozemné útoky. Informoval o tom dnes vo vyhlásení hovorca armády Onyema Nwachukwu.

 

"Vytrvalá ofenzíva donútila mnohých z nich, aby sa vzdali vojakom," povedal hovorca. Zadržaní povstalci teraz podľa neho "podstupujú proces návratu do spoločnosti a deradikalizácie".

 

Skupina Boko Haram predstavuje neustálu hrozbu pre komunity ľudí na severovýchode Nigérie a začala podnikať útoky aj v susednom Čade, Nigeri a Kamerune. Cieľom Boko Haram je presadiť prísnu podobu islamského práva šaría.

 

Od roku 2009 zahynuli rukou týchto sunnitských fundamentalistov tisíce ľudí v Nigérii, Čade, Kamerune a Nigeri. Podľa odhadu Organizácie Spojených národov (OSN) ušlo z domova pred Boko Haram okolo 2,7 milióna ľudí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies