K Alexejovi Navaľnému odmietajú pustiť jeho osobnú lekárku, ktorá chce iba skontrolovať svojho pacienta

NETKY.SK • 20 Apríl 2021, 21:02 • 2 min
K Alexejovi Navaľnému odmietajú pustiť jeho osobnú lekárku, ktorá chce iba skontrolovať svojho pacienta

MOSKVA - Niekoľkým lekárom v utorok neumožnili navštíviť vo väzenskej nemocnici vodcu ruskej opozície Alexeja Navaľného.

slovakia

left justify in out

Najväčšieho kritika Kremľa v nedeľu hospitalizovali z trestaneckej kolónie do zdravotníckeho zariadenia vo väzení vo Vladimíre. Podľa jeho právnikov a najbližších spolupracovníkov bol vo veľmi vážnom stave, pričom bol ohrozený jeho život. 

 

img

 

Opozičný líder je ako kostlivec
Navaľny v príspevku na Instagrame popísal niekoľkohodinovú vyčerpávajúcu prehliadku pred prevozom a ironicky zhodnotil svoj stav: „Zasmiali by ste sa, keby ste ma teraz videli. Okolo mojej cely sa potáca kostra. Môžu ma použiť na strašenie detí, ktoré odmietajú jesť.“

Právnik 44-ročného Navaľného Vadim Kobzev na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter uviedol, že jeho klient dostal od nedele iba jednu injekciu s glukózou.

 

img

 

Dodal, že ďalších šesť pokusov o jej podanie zlyhalo, pretože pracovníci v zariadení neboli dostatočne kvalifikovaní na to, aby našli Navaľného žilu. „Jeho ruky sú od injekcií celé modré,“ povedal Kobzev.

 

Prečítajte si tiež: Lídra ruskej opozície Alexeja Navaľného previezli vo vážnom stave do nemocnice. Podľa jeho lekára je napokraji smrti

 

Lekárke odopreli návštevu svojho pacienta
V utorok sa ho pre tieto znepokojujúce informácie rozhodla navštíviť jeho osobná lekárka Anastasia Vasilievová a ďalší traja doktori.  Stážna služba im v tom však zabránila a aj napriek niekoľkohodinovému čakanie im vstup odoprela. 

 

„Je to prejav neúcty a výsmechu lekárov,“ napísala na Twitteri Vasilievová s tým, že Navaľného „život a zdravie sú zjavne v ohrození“. Väzenská služba však v pondelňajšom vyhlásení popísala Navaľného stav ako „uspokojivý“.

 

img

Navaľny, ktorý je najsilnejším protivníkom ruského prezidenta Vladimira Putina, drží už tretí týždeň protestnú hladovku. Dôvodom je, že k nemu pracovníci väznice nepustili jeho lekárov a neposkytli mu adekvátnu liečbu, keď sa sťažoval na bolesti chrbta a necitlivosť nôh.

 

Väzenská služba trvá na tom, že Navaľnyj dostal všetku potrebnú lekársku pomoc.

 

Mohlo by vás zaujímať: Korčok vyzval Rusko, aby Alexejovi Navaľném umožnili prístup k lekárom



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies