Z pásma Gazy má vo štvrtok odísť asi 600 držiteľov zahraničných pasov

NETKY.SK • 2 November 2023, 11:15 • 2 min
Z pásma Gazy má vo štvrtok odísť asi 600 držiteľov zahraničných pasov

KÁHIRA - Približne 600 držiteľov zahraničných pasov a Palestínčanov s dvojakým občianstvom má podľa plánu vo štvrtok odísť s pásma Gazy do Egypta cez hraničný priechod Rafah.

slovakia

left justify in out

Na zozname je 400 občanov Spojených štátov, aj ľudia zo Švajčiarska, Grécka, Holandska, Belgicka, Mexika, Južnej Kórei a ďalších krajín.

Palestínsky úrad požiadal osoby zo zoznamu, aby sa vo štvrtok skoro ráno dostavili k priechodu Rafah.

Z pásma Gazy prišlo v stredu do Egypta 76 zranených Palestínčanov a 335 cudzincov alebo ľudí s dvojakým občianstvom, uviedol egyptský predstaviteľ v Rafahu.

Egyptské ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok oznámilo, že pomôže evakuovať celkovo "približne 7000" cudzincov a ľudí s dvojakým občianstvom, ktorí sú držiteľmi pasov "vyše 60" krajín.

O evakuáciu svojich 20 občanov sa snaží aj Poľsko, ale jeho úsilie brzdia obe strany konfliktu, povedal námestník poľského ministra zahraničných vecí Pawel Jabloňski pre agentúru PAP. Poľskí občania sú aj medzi rukojemníkmi, ktorých uniesli z Izraela do pásma Gazy teroristi z hnutia Hamas po útoku zo 7. októbra. na území Izraela zabili 1400 ľudí a uniesli viac než 230 osôb. Podľa izraelských predstaviteľov išlo o najkrvavejší útok v dejinách krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz / TASR, Foto: MarketWatch
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies