Banksy si novým dielom uctil lekárov a zdravotné sestry

NETKY.SK • 7 Máj 2020, 18:23 • 2 min
Banksy si novým dielom uctil lekárov a zdravotné sestry

LONDÝN - V nemocnici v meste Southampton visí nové dielo britského streetartového umelca Banksyho, ktorým si uctil zdravotníckych pracovníkov.

slovakia

left justify in out

Na chodbe nemocnice

Zarámovaný čierno-biely obraz s názvom Game Changer zobrazuje malého chlapca, ktorý sedí na zemi a hrá sa s bábkou superhrdinky s podobou zdravotnej sestry. Batman a Spiderman ležia vedľa odhodení v smetnom koši.

Bábka sestričky má vejúci pláštik aj tvárovú masku a na zdravotníckom odeve červený kríž, ktorý je jediným farebným miestom na obraze.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Banksy (@banksy),

 

Dielo sa nachádza na chodbe Southampton General Hospital v južnom Anglicku. Umelec zanechal pre personál nemocnice aj odkaz. “Vďaka za všetko, čo robíte. Dúfam, že toto (obraz) vám to tu trochu rozveselí, hoci je len čierno-biely," napísal Banksy.

Zdravotnícki predstavitelia uviedli, že je to “veľká morálna podpora" pre každého v nemocnici, v ktorej podľahli novému koronavírusu už najmenej dvaja zamestnanci. Dielo pôjde neskôr do dražby a zisk poputuje britskému zdravotníctvu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona