ROZHOVOR Pavol Ďurdík sa po práci baví prekonávaním rekordov. Už ich má na konte 2 909!

NETKY.SK • 27 Február 2022, 11:00 • 2 min
ROZHOVOR Pavol Ďurdík sa po práci baví prekonávaním rekordov. Už ich má na konte 2 909!

Bývalý boxer, dnes 43-ročný Pavol Ďurdík z Púchova, sa rozhodol po skončení športovej činnosti prekonávať rekordy. Prelistoval svetovú Guinnessovu knihu rekordov a voľba padla na prekonanie rekordu v počte natiahnutých ponožiek za minútu. Podarilo sa. S jedlom však rastie chuť a prišiel na to aj Pavol...

slovakia

left justify in out

Kedy a ako vám po prvý raz napadla myšlienka zaoberať sa rekordmi?

 

Môj sen bol zapísať sa do Guinnesovéj knihy rekordov. Pozeral som rôzne rekordy na internetových stránkach a pokúšal som sa ich prekonať, a tak to začalo. Rekordom sa venujem od roku 2011.

 

Ktorý bol váš prvý rekord zapísaný k Guinnesske?

 

Do Guinnesovej knihy rekordov som sa zapísal v roku 2015 s rekordom najviac natiahnutých ponožiek za 1 minútu. Prekonal som talianskeho rekordmana Silvia Sabba, ktorý držal rekord 46 ponožiek, ja som ich natiahol 48. Tento rekord som ešte viackrát vylepšil. A v súčasnosti držím rekord 52 natiahnutých ponožiek za 1 minútu.

 

Navliekanie ponožiek 

 

 

 

Je ťažké dostať sa do knihy rekordov?

 

 

Do Guinnesovej knihy je ťažké sa zapísať. Môj názor je,  že skôr uprednostňujú zahraničných rekordmanov. Koľko ráz sa mi stalo, že som prekonal svetového rekordmana a polroka som čakal na ich odpoveď a musel som ho prekonať viackrát, aby mi rekord schválili.

 

Podľa čoho ste si vybrali, že idete trénovať a trhnúť rekord práve v tejto oblasti?

 

Pozrel som sa na rekord a išiel som nato. Skúšal som ho dovtedy, kým som ten rekord nespravil. Každý jeden rekord sa snažím viackrát prekonať, aby bol neprekonateľný.

 

Napokon ste sa rozhodli, že sa neuspokojíte len s rekordom v jednej disciplíne. V čom všetkom ste prekonali rekordy?

 

Máte pravdu, neuspokojil ma rekord v jednej disciplíne. Tak som začal robiť vo viacerých disciplínach – napríklad rýchlosť, vytrvalosť, balancing, nebezpečné rekordy zhasínanie zápaliek na jazyku a podobne. Momentálne mám oficiálne schválených 2 909 rekordov v 50 svetových organizáciách.

 

Zahrávanie sa s ohňom 

 

 

Bol niektorý taký, o ktorom ste si povedali, že toto som nemusel robiť, prípadne ste ho aj vzdali?

 

Ešte sa mi nestalo, že by som nejaký rekord vzdal. Aj keď sa mi zdalo, že to neprekonám, nevzdal som, skúsil som to znova a podarilo sa.

 

Ktorý je pre vás najcennejší a prečo?

 

Pre mňa sú cenné všetky. Ak by som si však mal vybrať – zhasínanie sviečok jedným úderom – bez dotyku som zhasol 15 sviečok. Takisto aj v inej disciplíne – zhasínanie sviečok na rýchlosť. To bolo v roku 2017 priamom prenose v TV Milujem Slovensko, sa mi podaril tiež super rekord,  keď som zhasol 11 sviečok za 6,43 stotín sekundy.

 

Zhasínanie sviečok

 

 

Čo robíte, aké máte povolanie?

 

Pracujem v nemenovanej firme na 4 smeny.

 

Zaberá vám veľa času trénovanie rekordov? Kde ho beriete?

 

 

img

 

Keď som mal viac času rekordy som robil aj 6 hodín denne, teraz už tak maximálne 2 hodiny.

 

Ako vníma vašu nevšednú záľubu rodina?

 

Rodina ma podporuje hlavne manželka, ktorá bola pri všetkých rekordoch a pomáhala mi nakrúcať ich, stopovať a tak.

 

img

 

Máte v rodine nasledovateľa, ktorý je rovnako posadnutý rekordami? Kto a v čom vyniká?

 

Mám syna a dcéru, ktorí tiež robia rekordy v rôznych disciplínach. Majú zápisy aj slovenských rekordov, aj v zahraničí v USA World record setter, v Indii...

 

img

 

Na aký rekord máte zálusk najbližšie vy? 

 

Keď mi Guinnesova kniha rekordov schváli ďalší rekord – najviac prehodených točiacich sa fidget spinnerov z jednej ruky do druhej so zaviazanými očami za 1 minútu. Tento rekord som prekonal niekoľko ráz a už vyše roka čaká na schválenie. Tam sa mi podarilo prehodiť spinner 160-krát za 1 minútu. Viac vo videu.

 

 

 

Máte nejakú radu pre ľudí, ktorí by vás chceli nasledovať?

 

Ano mám. Keď sa pre niečo rozhodnete, treba ísť za tým, netreba sa vzdávať pri prvých neúspechoch. Aj malé kroky vás môžu doviesť k úspechu.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies