Ozbrojenci v Nigérii uniesli na železničnej stanici desiatky ľudí

NETKY.SK • 9 Január 2023, 14:39 • 2 min
Ozbrojenci v Nigérii uniesli na železničnej stanici desiatky ľudí

LAGOS - Skupina ozbrojencov uniesla približne 30 ľudí a ďalších zranila pri útoku na železničnú stanicu na juhu Nigérie. TASR správu prevzala v pondelok z agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Útok na vlakovú stanicu v štáte Edo, asi 360 kilometrov východne od prístavného mesta Lagos, sa odohral v sobotu večer. Cestujúci čakali na vlak do mesta Warri vo zväzovom štáte Delta. Komisár pre informácie nigérijského štátu Edo Chris Nehikhare povedal, že bolo unesených 32 ľudí. Jednej osobe sa však podľa neho podarilo uniknúť. V severozápadnej a strednej Nigérii dlhodobo útočia zločinecké gangy, ktoré prepadávajú dediny, kradnú dobytok a unášajú ľudí. Následne za nich žiadajú výkupné. Vlani v marci ozbrojenci poškodili koľajnice a zaútočili na vlak z hlavného mesta Abuja do mesta Kaduna na severozápade krajiny. Osem ľudí zabili a desiatky ďalších uniesli. Vlakové spojenie sa obnovila až o osem mesiacov po prepustení posledných rukojemníkov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies