Takmer 39 % užívateľov internetu malo zavírený počítač

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 11:32 • 2 min
Takmer 39 % užívateľov internetu malo zavírený počítač

Takmer 39 % užívateľov internetu malo zavírený počítač

slovakia

left justify in out

img

Za posledných šesť mesiacov mali aspoň raz zavírený svoj počítač takmer dve pätiny (39 %) užívateľov internetu. Necelá polovica (46 %) sa s vírusom v počítači v ostatnom období nestretla a 15 % nevedelo, či v počítači malo alebo nemalo vírus. S vírusom v počítači sa v poslednom období stretli skôr muži a mladší ľudia (vo veku 18-29 rokov). Vyplýva to z internetového prieskumu agentúry TNS Slovakia, ktorý sa uskutočnil v máji tohto roku na vzorke 997 respondentov.
      On-line populácia na Slovensku si uvedomuje potrebu antivírového programu a viac ako 90 % užívateľov internetu si chráni svoje počítače niektorým z AV programov. Povedomie medzi on-line užívateľmi, že okrem počítača je potrebné si chrániť aj smartfóny, postupne rastie. V súčasnosti vlastní smartfón približne tretina (36 %) užívateľov internetu, z ktorých až dve tretiny (64 %) tvrdia, že je potrebné mať takýto program alebo aplikáciu nainštalované. Avšak len štvrtina (25 %) užívateľov smartfónov deklaruje, že takýto antivírusový program má aj na svojom mobilnom telefóne. Sú to skôr muži ako ženy, ktorí antivírusový program na svojom smartfóne majú.
      Prieskum realizovala agentúra TNS Slovakia prostredníctvom internetu. Vzorka 997 respondentov je reprezentatívna pre populáciu Slovenska vo veku 15 - 65 rokov z hľadiska veku, vzdelania, veľkosti miesta bydliska a kraja. Terénna fáza výskumu sa uskutočnila v máji 2012.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies