Najväčšia hviezda MOTO GP zmešká začiatok novej sezóny, Márquez musel ísť opäť pod skalpel

NETKY.SK • 23 Marec 2021, 17:27 • 2 min
Najväčšia hviezda MOTO GP zmešká začiatok novej sezóny, Márquez musel ísť opäť pod skalpel

ŠPANIELSKO - Jeho príchod do kráľovskej kubatúry MOTO GP bol spájaný len so superlatívmi. Majstrovský titul sa mu podarilo vyhrať už v prvej sezóne. Mnohí ho považujú za nástupcu Valentina Rossiho. Osemnásobný majster sveta má však teraz iné problémy.

slovakia

left justify in out

Neuveriteľná štatistika 

Až do roku 2020 mala kariéra španielskeho motocyklového pretekára Marca Márqueza doslova rozprávkový priebeh. Po titule svetového šampióna v Moto2 v roku 2012 nasledovalo v ďalších siedmich rokoch šesť prvenstiev v kráľovskej kubatúre MotoGP. Stodvadsaťosem štartov v MotoGP premenil na 56 víťazstiev a až 95 pódiových umiestnení a 2275 bodov.

 

img

 

Nehoda z minulej sezóny 
Lenže na začiatku uplynulej posunutej a skrátenej sezóny si na Veľkej cene Španielska spôsobil komplikovanú fraktúru kosti v pravom ramene a pre jedného z najlepších motocyklových pretekárov histórie sa začala nočná mora. Boľavé miesto mal neskôr až trikrát operované a už teraz je isté, že nestihne úvodné dvoje preteky novej sezóny v Katare.

 

 

Priebežne až v Portugalsku 

Na okruhu v Losaile sa bude súťažiť 28. marca a 4. apríla. Najbližšia lekárska kontrola čaká 28-ročného Španiela 12. apríla a toľko očakávaný návrat do súťažného diania by sa v jeho prípade mohol udiať 18. apríla na Veľkej cene Portugalska v Portimau.

"Po poslednej kontrole mi môj medicínsky tím stále neodporúča súťažiť. Vynechám teda obe Veľké ceny Kataru a budem pokračovať v zotavovaní sa. Veľmi rád by som sa konečne zúčastnil na pretekoch, ale dám na rady lekárov. Verím, že keď sa vrátim do diania, bude to už v optimálnom zdravotnom stave," uviedol Marc Márquez na webe svojho tímu Repsol Honda.

 

 

"Pätnásť týždňov po operácii infikovanej pseudoartrózy v pravej ramennej kosti má telo pretekára dobrú odpoveď na zvýšenú záťaž, napriek tomu ešte neodporúčame jeho súťažný štart," píše sa v správe španielskeho lekárskeho tímu.

 

Obhajca premiérový šampión 
Sezóna 2021 svetového šampionátu cestných motocyklov má dovedna 21 zastávok. Začne sa počas najbližšieho víkendu v Katare a vyvrcholí 14. novembra v španielskej Valencii. Titul v MotoGP obhajuje Španiel Joan Mir na Suzuki.

 

img

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies