Takkas sa priznal k praniu špinavých peňazí! Vraj bol len malou rybou

NETKY.SK • 25 Máj 2017, 10:33 • 2 min
Takkas sa priznal k praniu špinavých peňazí! Vraj bol len malou rybou

ZÜRICH - Bývalý poradca prezidenta Futbalovej konfederácie Strednej a Severnej Ameriky a karibskej oblasti (CONCACAF) Costas Takkas sa pred federálnym súdom v newyorskom Brooklyne priznal ku konšpiratívnej legalizácii nezákonne nadobudnutých príjmov ako k jednému z bodov žaloby súvisiacej s korupčnou kauzou v Medzinárodnej futbalovej federácii (FIFA).

slovakia

left justify in out

Niekdajšieho generálneho sekretára Futbalovej asociácie Kajmanských ostrovov zatkli spolu s ďalšími funkcionármi FIFA v máji 2015 v Zürichu. Po desiatich mesiacoch vo väzbe ho pred rokom vydali na trestné stíhanie do USA.

 

Britského občana obvinili, že žiadal a prijímal úplatky v miliónoch dolárov pre vtedajšieho prezidenta CONCACAF Jeffreyho Webba za zvýhodnenie pri predaji marketingových práv na zápasy kvalifikácie majstrovstiev sveta.

 

Podľa právneho zástupcu Gordona Mehlera bol však len malou rybou v celej kauze, preto ako jediný z obvinených vyviazol s priznaním k jedinému bodu žaloby. Takkas na pojednávaní sudkyni Pamele K. Chenovej povedal, že počas svojho pôsobenia v CONCACAF "vedome prehliadal skutočnosť, že viaceré spoločnosti platili Webbovi za využitie jeho vplyvu vo futbalovej sfére".

Takkas sa výšku svojho trestu dozvie 19. septembra, podľa federálnych smerníc mu hrozí 41 až 51 mesiacov odňatia slobody.

Jeffrey Webb z Kajmanských ostrovov sa priznal k vydieraniu a takisto čaká na vynesenie trestu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies