Piatok bol zatiaľ najteplejším dňom roka, teploty atakovali celkový rekord

NETKY.SK • 18 Apríl 2020, 12:21 • 2 min
Piatok bol zatiaľ najteplejším dňom roka, teploty atakovali celkový rekord

BRATISLAVA - Piatok (17.4.) bol doteraz najteplejším dňom roku 2020.

slovakia

left justify in out

"Na viacerých staniciach zaznamenali v priebehu dňa 26 stupňov a viac," informoval Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na sociálnej sieti.

 

Najmä v južnej polovici územia SR teploty prekonali rekordy maximálnej dennej teploty platné pre 17. apríl.

 

"Podľa operatívnych údajov boli piatkové hodnoty na úrovni absolútneho rekordu (26,3 stupňa Celzia z roku 1947 v Hurbanove), pretože teplota dosiahla hodnotu 26 stupňov hneď na niekoľkých staniciach, zväčša v Banskobystrickom kraji," spresnili meteorológovia.

 

Minimálne na 26 stupňov Celzia vystúpila teplota v Štrkovci a Lenartovciach (26), Kamenici nad Hronom (26,1), Rimavskej Sobote (26,3) a maximum dosiahla Kokava nad Rimavicou, kde v piatok namerali 26,5 stupňa Celzia.

 

"Letný deň, teda deň s teplotou 25 stupňov a viac, sa okrem Banskobystrického kraja vyskytol aj v južnej polovici západného Slovenska, na východe len v okrese Rožňava," dodali meteorológovia.

 

Naopak, na severe sa oproti predošlému dňu trochu ochladilo, počasie tam ovplyvnil nevýrazný studený front, s ktorým prenikol aj o málo chladnejší vzduch. "Aj tu však bolo vzhľadom na ročnú dobu veľmi teplo," upozornili odboníci SHMÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies