FOTO Tajomstvo odhalené! Toto je najúspešnejšia OKLAMČÁKOVA misska a modelka, ktorá získala prestížny svetový titul TOP MODEL OF THE WORLD

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 09:15 • 2 min
FOTO Tajomstvo odhalené! Toto je najúspešnejšia OKLAMČÁKOVA misska a modelka, ktorá získala prestížny svetový titul TOP MODEL OF THE WORLD

Napriek tomu, že na istý čas prerazila v modelingovom svete, o jej existencii slovenská verejnosť nemala doteraz žiadne potuchy! Čo sa stalo s najúspešnejšou účastníčkou súťaže krásy?

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Písal sa rok 1998, keď korunku najkrajšej Slovenky vybojovala vysoká, štíhla blondínka zo Žiliny Zuzana Fábryová. Keďže vynikala už počas samotného finále, jej výhra bola len formálnym potvrdením toho, o čom tušil každý. Počas veľkolepej šou v Spišskej Novej Vsi a v priamom prenose Slovenskej televízie, bolo divákom v sále a pri televíznych obrazovkách jasné, že titul má vo vrecku. Mala dokonalú štíhlu figúru, dlhé nohy a husté blonďavé vlasy. Výzorom pripomínala českú herečku Evu Vejmělkovú, ktorá je manželkou česko-slovenského režiséra Dušana Rapoša a účinkovala aj v jeho filme Fontána pre Zuzanu I. II. III.. Len pre zaujímavosť ešte pripomenieme, že o spestrenie programu sa počas galavečera postarala legendárna skupina Elán a vychádzajúca hviezda Ilona Csáková, ktorú vtedy manažoval známy televízny porotca Jaro Slávik, ktorého do vôd schowbiznisu, ešte ako osemnásťročného mladíka, vtiahol  Jozef Oklamčák,  prostredníctvom svojej agentúry ROCKLET.  V porote okrem Jozefa Oklamčáka sedela aj MISS ČESKOSLOVENSKO 1989 Ivana Christová. Medzi finalistkami sa navyše objavila aj sestra herečky Silvie Šuvadovej - Andrea, ktorá sa neskôr stala moderátorkou spravodajskej televízie TA3. Slávnostný večer, ktorý trval štyri hodiny moderoval v tom čase najpopulárnejší moderátor Richard Herrgott. Ten sa neskôr stal aj riaditeľom košickej televízie. A od tohto večera sa traduje, po prvýkrát vyslovené známe Oklamčákove heslo “KDE INÍ KONČIA, MY ZAČÍNAME".


Fábryová mala našliapnuté na rozprávkovú kariéru, keďže po víťazstve národného titulu odišla na svetovú súťaž, kde s prehľadom porazila všetky súperky. Stala sa víťazkou svetovej súťaže modeliek TOP MODEL OF THE WORLD 1999. Finále sa konalo v nemeckom hoteli Hilton vo Frankfurte nad Mohanom. Okrem tohto titulu získala aj čestný medzinárodný titul MISS UKRAJINY - ZLATÁ FORTUNA 1999. „Od roku 1993, keď delegujem na svetové súťaže krásy missky, je Zuzana jedinou víťazkou, ktorá zároveň získala prvenstvo a titul TOP MODEL OF THE WORLD v celosvetovej súťaži," povedal nám Jozef Oklamčák s dôvetkom, „išlo o obrovský úspech, ktorý sa začal nabaľovať, pretože po víťazstve sa jej pracovné ponuky začali sypať jedna radosť," doplnil medzinárodne uznávaný odborník na ženskú krásu.


Zuzana vycestovala na niekoľko mesiacov do slnečného Miami, kde brala dych všetkým prítomným už pri vstupe do miestnosti. „Bol to ten typ missky a najmä ženy, ktorú si človek všimohl. Ju sa skrátka nedalo prehliadnuť," zaspomínal si známy krasológ. Počas svojho krátkeho, no úspešného obdobia na výslní sa navyše stretla s topmodelkou Claudiou Schiffer, ktorá na nej mohla oči nechať! „Boli tam isté náznaky žiarlivosti, v tom čase bol okolo Zuzany veľký rozruch a navyše bola tiež od Claudie podstatne mladšia," naznačil diplomaticky Jozef Oklamčák.  

 

img


Napriek úspešnému štartu sa však Zuzana rozhodla uprednostniť lásku pred úspechom a rodinný život pred sľubnou kariérou modelky. V tom čase bola zamilovaná do priateľa Petra, ktorý sa neskôr stal aj jej manželom. S odstupom takmer dvadsiatich rokov však svoje rozhodnutie neľutuje. „Rodinný život a najmä starostlivosť o moje deti ma veľmi napĺňajú," priznala s úsmevom. Dnes má 38 rokov a stále žije v rodnej Žiline. Je mamou dvoch detí Zuzky (9) a malého Peťka (1). Treba však povedať, že aj po dlhom období strávenom v ústraní vyzerá stále veľmi dobre. Figúru a mladistvú tváričku by jej mohla pokojne závidieť nejedna osemnástka.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
redaktor 77
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies