Tajomstvá, ktoré skrýval Milan Lasica

NETKY.SK • 27 Júl 2021, 10:24 • 2 min
Tajomstvá, ktoré skrýval Milan Lasica

Milan Lasica celé desaťročia ukrýval traumu zo smrti svojho otca, ktorého našli našli mŕtveho s rozbitou hlavou na ulici.

slovakia

left justify in out

Maestro nemal príliš ľahké a jednoduché detstvo. Vyrastal totiž počas druhej svetovej vojny a následne jeho dospievania poznačili rodinné problémy a nevyjasnené úmrtia otca. 

 

img

 

Prečítajte si: Magda Vášáryová a Hana Lasicová prehovorili. Vliali nádej fanúšikom, aj oni sa budú môcť rozlúčiť!

 

Komunistický prevrat vo februári 1948 zasiahol celú rodinu Milana Lasicu. „Môj otec prišiel o zamestnanie, pretože Tatra banku zrušili. Bol nútený odísť do výroby, vraj aby získal nejaké skúsenosti ako robotnícka trieda,“  povedal pre denník Sme. Tieto udalosti zrejme ovplyvnili osobný život Lasicových rodičov natoľko, že sa rozviedli. Milan Lasica mal vtedy len 10 rokov.

 

„Toto všetko na mňa vplývalo tak, že keď som bol večer sám doma, bál som sa, že sa už rodičia, najmä mama, nevrátia. Raz som dokonca podľahol panike aj popoludní. Bol som doma s kamarátom a zrazu ma pochytil strach, že mama už nepríde, a rozplakal som sa. Kamarát bol z toho vedľa, nechápal to. Bola to trauma a trpel som ňou istý čas,” prezradil Lasica. 

 

Potom ho poslali do Pliešoviec neďaleko Zvolena, kde žil so svojou starou mamou a otcovou sestrou Jolankou, ktorá nemala deti.

 

„Vzdala sa ma, čo bolo vtedy netradičné. Dieťa rozvedených rodičov bežne ostávalo u matky, ale ona asi realisticky usúdila, že v Pliešovciach mi bude najlepšie,” zdôveril sa Lasica dcére. 

 

img

 

Istý čas žil aj s otcom a jeho novou, o 22 rokov mladšou ženou. Keď však prišli o dieťa, zostal Lasicov otec sám a začal piť.  „Stalo sa to hneď po pôrode. Priznám sa, aj keď nerád, keď som počul tú správu, nesmútil som. Dá sa povedať, že som sa takmer potešil,” zaspomínal Lasica.

 

Súvisiaci článok: Polícia upozornila na hoax, že Lasica a Satinský boli agenti štátnej bezpečnosti

 

Lasicova mama sa opäť vydala v tom istom roku, ako sa rozviedla. Zobrala si Mateja Veselého. Keď bola v šiestom mesiaci tehotenstva s Milanovou nevlastnou sestrou Veronikou, syna si vzala opäť k sebe do Bratislavy. Rodina vtedy získala väčší byt. Nebol to však žiaden luxus. "Keď som začal trochu zarábať, požičiaval som matke peniaze, ale niekedy si ich brala sama z mojej skrýše v knižnici, a to ma rozčuľovalo," zdôveril sa Lasica svojej dcére.

 

"Jedného dňa, vlastne večera, ho našli na ulici mŕtveho s rozbitou hlavou. Kľúče od jeho bytu boli v zámku zvnútra, dvere boli pootvorené. Nikdy sa to nevysvetlilo," opísal až po rokoch herec svojej dcére Hane, keď ho spovedala do knihy Všetko o mojom otcovi , ktorá vyšla v roku 2015. 

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Očitý svedok o úmrtí Milana Lasicu! Na udalosť reagovali aj známe tváre

 

"Otcova smrť bola záhada. Kto vie, ako to bolo, ja som neprišiel na žiadnu stopu, neprihlásil sa žiadny svedok," skonštatoval Lasica. Rodina však zrejme mala jasno. "Strýko Paľko vtedy povedal, že vždy tušil, že otca raz zabijú," povedal Lasica.

 

Podobný článok: AKTUALIZÁCIA: Milan Lasica už nie je medzi nami. Vo veku 81 rokov nás navždy opustil z miesta, ktoré bolo preňho všetkým

 

Pred svojou smrťou otec ukázal synovi Milanovi, že má na vkladnej knižke 100 tisíc korún, čo bola v tom čase obrovská suma. "Po tej udalosti som knižku nenašiel, ani v banke mi nedokázali nič povedať. Otec tie peniaze asi prepil, mal takých kamarátov, čo ho vyžierali, nechávali za seba platiť. Myslím si, že otec bol nešťastný človek, " dodal Lasica.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies