Tajfún Goni zasiahol japonské ostrovy po tom, ako na Filipínach zabil 15 ľudí

NETKY.SK • 24 August 2015, 07:37 • 2 min
Tajfún Goni zasiahol japonské ostrovy po tom, ako na Filipínach zabil 15 ľudí

TOKIO - Tajfún Goni bičoval dnes ostrovy v južnom Japonsku silným dažďom a vetrom po tom, ako na severe Filipín zanechal najmenej 15 obetí na životoch a ďalších nezvestných. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

V noci na dnes rekordné nápory vetra s rýchlosťou 256 kilometrov za hodinu prevracali autá a vyvracali stĺpy na odľahlom ostrove Išigaki východne od Taiwanu, uviedli japonské médiá. Viacero ľudí zranilo sklo z rozbitých okien.

Tajfún so stálym vetrom okolo 180 km/h smeroval severne k ostrovu Kjúšu, najjužnejšiemu z hlavných japonských ostrovov.


Na severe Filipín trvali intenzívne dažde tri dni a vyvolali tam v hornatých oblastiach zosuvy pôdy. Tie si vyžiadali najmenej 13 mŕtvych, na ďalšiu obeť spadol strom a úrady hlásili jedného utopeného. K nezvestným patria traja ľudia, ktorých strhli rozvodnené rieky, a asi desiatka baníkov, ktorých tri pracovné tábory zavalil v sobotu obrovský zosuv pôdy. Na záchranných prácach sa tam podieľalo vyše 100 policajtov a ďalších baníkov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies