SZU: Štrbské Pleso aj Osrblie majú pozitívne ohlasy

NETKY.SK • 4 Február 2015, 15:18 • 2 min
SZU: Štrbské Pleso aj Osrblie majú pozitívne ohlasy

BRATISLAVA - Slovenskej časti 27. svetovej zimnej univerziády v Štrbskom Plese a Osrblí, ktorá vyvrcholila v nedeľu, sa dostalo pozitívnych ohlasov od Medzinárodnej federácie univerzitného športu (FISU) i vedúcich výprav všetkých 31 zúčastnených krajín.

slovakia

left justify in out

V stredu to na tlačovej konferencii v bratislavskom hoteli Devín povedal podpredseda Organizačného výboru SZU Július Dubovský.

"Hodnotenie bolo veľmi dobré, ba priam excelentné. Podarilo sa nám prekonať počiatočnú nedôveru a zdržanlivosť, napríklad zo strany hotelierov. Viceprezident FISU Oleg Matycin ocenil atmosféru. Zaznamenali sme enormne dobrú návštevnosť, či už na otváracom ceremoniáli za účasti štátnych predstaviteľov, alebo aj na športoviskách, kde zavítali školy z okolia Brezna, Podbrezovej či podtatranského regiónu," uviedol Július Dubovský. 

 

"Pochvala patrí obom areálom, ktoré boli pripravené podľa pravidiel FIS, resp. IBU. Osrbliu sa podarilo dobudovať športovo-technické zázemie, môžu tam naskočiť na vyšší level podujatí, ktoré budú organizovať," doplnil podpredseda OV SZU. 

 

Pred začiatkom mali organizátori obavy najmä z dopravy v Štrbskom Plese. "Štrbské Pleso je exponované miesto, obávali sme sa návalu automobilov. V spolupráci so železnicami sme to zvládli, parkoviská boli takmer prázdne a autobusy kyvadlovej dopravy mali voľný prejazd. Tiež technické zabezpečenie vysielania Eurosportu bolo hodnotené bezchybne," dodal Július Dubovský, ktorý na záver svojho výstupu poďakoval všetkým zainteresovaným vrátane vlády, ktorá prevzala garanciu nad podujatím, a Slovenskej agentúre cestovného ruchu. Tá mala na starosti propagáciu. 

 

Rovnako generálny sekretár Organizačného výboru SZU Peter Hamaj nemal dôvod skrývať spokojnosť. "Vďaka patrí celému tímu Organizačného výboru, za osem mesiacov sa mu podarilo všetko pripraviť. Počasie vyšlo úžasne, bolo to vidieť aj na krásnych televíznych záberoch. Podpísalo sa to však na našej únave, niektorí po návrate do Bratislavy ihneď ochoreli," povedal Peter Hamaj, ktorý mal možnosť osobne sa rozprávať s niektorými vedúcimi výprav. "V budúcom roku majú eminentný záujem o sústredenie. Zaujali ich možnosti pre skoky na lyžiach, beh na lyžiach aj biatlon. Vyjadrili spokojnosť so stravovaním, ubytovaním, dopravou," uzavrel stredajšiu tlačovú konferenciu generálny sekretár OV SZU. 

 

Po skončení slovenskej časti bude 27. svetová zimná univerziáda pokračovať v Granade. Španielska časť sa oficiálne začne slávnostným ceremoniálom v stredu a potrvá do 14. februára. Na úpätí pohoria Sierra Nevada bude program bohatší než v Tatrách a na Horehroní. Súťažiť sa bude v siedmich odvetviach: alpskom lyžovaní, curlingu, krasokorčuľovaní, akrobatickom lyžovaní, ľadovom hokeji, rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe a snoubordingu. Medaily udelia po 42 finálových disciplínach. Slovensko bude v zjazdovom lyžovaní, krasokorčuľovaní, akrobatickom lyžovaní, ľadovom hokeji i snoubordingu zastupovať dovedna 36 vysokoškolských športovcov. Vlajka FISU už v Andalúzii veje od pondelka, oheň univerziády je na ceste po tom, čo ho v nedeľu v Štrbskom Plese prebral Francisco Ledesma, člen granadskej mestskej rady pre ekonomiku a financie. 

Nominácia SR na 27. svetovú zimnú univerziádu Granada: 

ALPSKÉ LYŽOVANIE 
Ženy: Jana Gantnerová, Daniela Kamenická, Kristína Saalová 
Muži: Matej Falat, Martin Hyška, Martin Rázus, Vladimír Siráň 

KRASOKORČUĽOVANIE 
Ženy: Alexandra Kunová 
Tanečné páry: Federica Testová a Lukáš Csölley 

AKROBATICKÉ LYŽOVANIE 
Ženy: Zuzana Stromková 
Muži: Igor Janckulík 

ĽADOVÝ HOKEJ 

Hráči: Peter Lunter (HC '05 Banská Bystrica/HC 07 Detva), Ján Žiak (MHK Ružomberok), Roman Hús (HC 07 Detva), Denis Nociar (HC 07 Detva/HKM Rimavská Sobota), Edmund Piačka (HK Nitra), Andrej Sucharda (HC Nové Zámky), Marek Marušiak (HK Poprad), Peter Gápa (HK ŠKP Poprad/HC Prešov 07), Matúš Trenčan, Ján Zlocha (obaja HK '95 Považská Bystrica), Juraj Halo, Peter Kopecký, Denis Mihalík (všetci HC Topoľčany), Ján Pardavý (Dukla Trenčín/MHK Dubnica nad Váhom), Patrik Palovič (Dukla Trenčín/HK '95 Považská Bystrica), Matúš Budiak, Patrik Szabó (obaja HK Trnava), Jozef Kentoš (HKM Zvolen), Tomáš Rusina (MHC Mountfield Martin), Kristián Bača (MsHKM Žilina), Nikolas Ketner (HC Verva Litvínov/ČR), Martin Uhnák (Berkshire Battalion, FHL/USA) 

Realizačný tím: Roman Štamberský (manažér), Andrej Výboh (tréner), Imrich Antal (asistent trénera), Stanislav Beli (lekár), Ľubomír Baka (masér) 

SNOUBORDING 

Muži: Matej Bačo, Matej Dolník 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies