Pápež František pre zdravotné problémy možno odloží návštevu Libanonu

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 14:15 • 2 min
Pápež František pre zdravotné problémy možno odloží návštevu Libanonu

VATIKÁN - Pápež František možno odloží júnovú návštevu Libanonu pre pretrvávajúce zdravotné problémy s kolenom. V pondelok to napísala vatikánska spravodajská stránka Il Sismografo citujúc libanonské médiá. TASR prevzala správu od agentúry APA.

slovakia

left justify in out

O ceste hlavy katolíckej cirkvi do Libanonu napísal začiatkom apríla v príspevku na sociálnej sieti Twitter prezidentský úrad v Bejrúte. Vatikán ju doposiaľ oficiálne nepotvrdil. „Je to možnosť, ktorou sa zaoberáme," povedal na začiatku apríla hovorca Svätej stolice Matteo Bruni.

 

Františka trápia bolesti v pravom kolene už niekoľko mesiacov. Minulý týždeň sa na audiencii vo Vatikáne objavil prvýkrát na invalidnom vozíku.

 

img

 

Pápež v marci prijal libanonského prezidenta Michela Aúna. Vyjadril pritom znepokojenie nad ekonomickou situáciou v krajine a prisľúbil, že Libanon navštívi.

 

Libanon je domovom jednej z najväčších kresťanských komunít na Blízkom východe. Podľa libanonskej ústavy musí byť prezidentom kresťan a miesta vo vláde a v parlamente sú taktiež rozdelené podľa náboženského kľúča. Od roku 2019 zápasí krajina s hospodárskou krízou, vplyvom ktorej sa ocitlo viac ako 80 percent obyvateľov v chudobe.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies