AO: Nadal úspešne do 3. kola, Shapovalov potreboval na výhru 4 a pol hodiny!

NETKY.SK • 19 Január 2022, 10:59 • 2 min
AO: Nadal úspešne do 3. kola, Shapovalov potreboval na výhru 4 a pol hodiny!

MELBOURNE – Španielsky tenista Rafael Nadal postúpil do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. Melbournský šampión z roku 2009 zdolal v 2. kole ako nasadená šestka nemeckého kvalifikanta Yannicka Hanfmanna 6:2, 6:3, 6:4. Denis Shapovalov zdolal v 5-setovej bitke Kórejčana Kwona.

slovakia

left justify in out

V osemfinále Nadala čaka prvá ťažká skúška v podobe ruského tenistu Khachanova

 

Nadal označil zápas s Hanfmannom za náročný a súpera pochválil za predvedený výkon. „Nebolo to ani zďaleka také jednoznačné. Vedel som, že Yannick bude nebezpečný, pred pár rokmi som s ním hral na Roland Garros. Má dobrý servis a kvalitné údery, predviedol tenis vysokej úrovne. V dôležitých momentoch ma podržal forhend. Som rád, že v úvode sezóny sa mi darí, návrat po dlhej pauze zavinenej zranením, nikdy nie je jednoduchý," uviedol Nadal v prvom pozápasovom rozhovore s bývalým americkým tenistom Jimom Courierom.

 

 

Darilo sa aj Nadalovým krajanom

 

Medzi elitnú tridsaťdvojku postúpili aj Nadalovi krajania Pablo-Carreno Busta a Carlos Alcaraz. Carreno-Busta v pozícii turnajovej devätnástky vyradil vlaňajšieho víťaza dvoch bratislavských challengrov Holanďana Tallona Griekspoora až po päťsetovej bitke 6:3, 6:7 (6), 7:6 (3), 3:6, 6:4. Alcaraz pokoril Srba Dušana Lajoviča 6:2, 6:1, 7:5.

 

Ďalej ide aj Talian Lorenzo Sonego, v 2. kole si ako nasadená dvadsaťpäťka poradil s Nemcom Oscarom Ottem 2:6, 6:2, 6:3, 6:1. Sonegov krajan Matteo Berrettini ako nasadená sedmička prekonal Američana Stefana Kozlova 6:1, 4:6, 6:4, 6:1. O prekvapenie sa postaral Francúz Adrian Mannarino, ktorý vyradil turnajovú desiatku Poliaka Huberta Hurkacza 6:4, 6:2, 6:3.

 

Denis Shapovalov si po poriadnej tenisovej vojne nakoniec poradil s Kórejčanom Kwonom. Turnajová 14-ka potrebovala na víťazstvo až 4 a pol hodiny. Shapovalov nakoniec triumfoval výsledkom 7:6, 6:7, 6:7, 7:5, 6:2.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies