Sýrski vzbúrenci umožnili konvoju vozidiel Islamského štátu opustiť Manbidž

NETKY.SK • 17 August 2016, 07:47 • 2 min
Sýrski vzbúrenci umožnili konvoju vozidiel Islamského štátu opustiť Manbidž

WASHINGTON - Niekoľko desiatok vozidiel patriacich militantom z extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) opustilo severosýrske mesto Manbidž, ktoré v piatok dobyla aliancia kurdských, arabských a iných milícií podporovaná Spojenými štátmi. V autách islamistov sa totiž nachádzali civilisti. Informovala o tom v utorok agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný vojenský predstaviteľ aliancie vedenej Spojenými štátmi povedal, že niektorí bojovníci IS sa medzičasom mohli dostať do Turecka, avšak mnohí z nich sú pravdepodobne ešte stále v Sýrii.

 

Podľa hovorcu koalície plukovníka Chrisa Garvera rozhodnutie umožniť konvoju vozidiel Islamského štátu, aby opustil Manbidž, urobili velitelia sýrskych povstalcov, pretože v každom z áut sa nachádzali civilisti.

 

Demokratické sily Sýrie (SDF), Spojenými štátmi podporovaná aliancia kurdských, arabských a ďalších oddielov bojujúcich proti extrémistom na severe Sýrie, vyhlásili v piatok strategicky významné mesto Manbidž za "oslobodené" od Islamského štátu. Operácia s cieľom oslobodiť mesto ležiace neďaleko sýrsko-tureckých hraníc trvala viac ako dva mesiace. V rukách extrémistov z IS bol Manbidž od roku 2014.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies