Švejna: Glváč by nemal kauzu bagatelizovať, ale politicky konať

NETKY.SK • 17 Jún 2013, 17:29 • 2 min
Švejna: Glváč by nemal kauzu bagatelizovať, ale politicky konať

BRATISLAVA - Minister obrany Martin Glváč (Smer-SD) by nemal kauzu údajného tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS) bagatelizovať, ale mal by politicky konať. V rozprave počas mimoriadnej schôdze parlamentu venovanej tomuto prípadu to vyhlásil poslanec Mostu-Híd Ivan Švejna.

slovakia

left justify in out

"Minister by mal pozastaviť výkon funkcie ľuďom, ktorých sa podozrenia týkajú," myslí si Švejna. Keďže to Glváč neurobil, považuje to za závažnú politickú chybu.

Ako ďalší vážny politický prešľap vníma rozhodnutie väčšiny členov Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva, že sa kauzou viac nebude zaoberať. "Čo sme to za kontrolný výbor?" pýtal sa poslancov Smeru-SD, ktorí uznesenie výboru presadili.

Daniel Duchoň (Smer-SD) ho však upozornil, že kontrolný výbor už konal nad rámec svojich kompetencií. "My sme od začiatku deklarovali, že trváme na dôslednom vyšetrení tejto údajnej kauzy, preto sme požadovali, aby vyšetrovanie prevzala špeciálna prokuratúra. Zároveň sme konštatovali, že chceme byť priebežne oboznamovaní s výsledkami vyšetrovania a sám minister obrany deklaroval, že nás bude informovať. Touto kauzou sa teda budeme zaoberať," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies