Švajčiarski odborníci schválili zariadenie umožňujúce samovraždu

NETKY.SK • 8 December 2021, 08:48 • 2 min
Švajčiarski odborníci schválili zariadenie umožňujúce samovraždu

BRATISLAVA - Tvorcovia projektu potvrdili, že ich výrobok s názvom Sarco bude možné využívať od budúceho roka. Prístroj dostal zelenú od zdravotníckej komisie, čaká ešte na vyjadrenie vlády.

slovakia

left justify in out

Poslené rozhodnutie bude na každom záujemcovi o smrť. Najprv musí vyplniť dotazník, následne si ľahne do zariadenia a stlačí tlačidlo. Prístroj začne vo vnútri postupne vypúšťať dusík a znižovať hladinu kyslíka, človek bude mať chvíľu euforický pocit, o 30 sekúnd stratí vedomie a napokon zomrie

 

img

 

Zariadenie vytvorila pomocou 3D tlače organizácia Exit International, ktorú založil Philip Nitschke, prezývaný aj Doktor Smrť. Počas predstavenia novinky povedal, že ľudia sa nemusia báť, pretože nebudú zažívať pocit dusenia ani paniku. 

 

Prečítajte si tiež: WHO neodporučila sľubnú liečbu ochorenia COVID-19

 

V tejto európskej krajine vlani využilo možnosť asistovanej samovraždy približne 1 300 osôb. "Zariadenie môžeme priviezť hocikam, kde bude chcieť človek zomrieť. Môže to byť idylické prostredie v prírode, ale aj priestory pre asistovanú samovraždu v našej organizácii. Človek si len ľahne do zariadenia, je to veľmi pohodlné. Ak sa nevyskytnú žiadne nepredvídateľné problémy, veríme, že Sarco budeme využívať vo Švajčiarsku od budúceho roka," vyhlásil Nitschke.

 

img

 

Možno vás zaujme: Slovenský pavilón získal na Expo Dubaj výborné hodnotenia. Koho sme predbehli?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies