NATO sa nezapojí do konfliktu na Ukrajine, uviedol Scholz

NETKY.SK • 17 Marec 2022, 19:03 • 2 min
NATO sa nezapojí do konfliktu na Ukrajine, uviedol Scholz

BERLÍN – Nemecký kancelár Olaf Scholz ocenil prejav ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, ktorý vo štvrtok adresoval poslancom Spolkového snemu, a prisľúbil, že Berlín poskytne Kyjevu ďalšiu podporu v boji proti ruskej agresii.

slovakia

left justify in out

Scholz však zároveň zdôraznil, že Severoatlantická aliancia sa do vojny na Ukrajine vojensky nezapojí. TASR správu prevzala z agentúry DPA. „Stojíme na strane Ukrajiny,“ ubezpečil Scholz po stretnutí s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom v Berlíne a Zelenskému sa poďakoval za „pôsobivé slová“.

 

img

 

„Musíme urobiť všetko preto, aby čo najskôr, ako to len bude možné, utíchli zbrane. Ukrajine a jej obyvateľom budeme pri obrane krajiny pred ruskou agresiou naďalej pomáhať - finančnými prostriedkami, humanitárnou pomocou, ale rovnako aj dodávkami vojenského materiálu, ako sme to už urobili. Nemecko tak už robí, a bude tak robiť aj naďalej,“ prisľúbil Scholz. „Avšak jedno sme formulovali jasne a zreteľne - NATO vojensky do tejto vojny nezasiahne,“ zdôraznil.

 

DPA pripomína, že Ukrajina predložila Nemecku dlhý zoznam ťažkých zbraní, ktoré žiada na obranu pred Ruskom. Ide o bojové tanky, bojové lietadlá a vojnové lode. Vláda v Berlíne dosiaľ Ukrajine zaslala okrem iného pancierové päste a protilietadlové zbrane. Zelenskyj, ktorý sa vo štvrtok virtuálne prihovoril poslancom dolnej komory nemeckého parlamentu, apeloval na Berlín, aby naďalej podporoval Ukrajinu.

 

Možno vás zaujme: Nepodmienečné tresty pre aktérov z kauzy Slánske lesy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies