VIDEO: Počas pristávania spod lietadla začali šľahať plamene!

NETKY.SK • 19 Marec 2019, 21:57 • 2 min
VIDEO: Počas pristávania spod lietadla začali šľahať plamene!

IRÁN - Lietadlo typu Fokker 100 so sto cestujúcimi na palube malo v priebehu dnešného večera problémy pri pristávaní na teheránskom letisku Mehrabad. Cestujúcich zo stroja leteckej spoločnosti Iran Air evakuovali a vyviazli z incidentu bez zranení. Plamene sa podľa doteraz dostupných informácii podarilo uhasiť.

slovakia

left justify in out

Vzbĺknutie spôsobilo zrejme nesprávne vysunutie podvozku pri pristávacom manévri, informoval podľa agentúry Reuters šéf úradu pre mimoriadne situácie Pír-Hosejn Kolívand.

 

 

Agentúra FARS dodala, že keď sa pilotovi nepodarilo vysunúť zadné kolesá lietadla, rozhodol sa krúžiť nad letiskom, pričom sa naďalej pokúšal o vysunutie všetkých kolies pred pristátím. Irán bol v posledných rokoch dejiskom viacerých leteckých nehôd. Tieto havárie sa pripisujú zastaranosti lietadiel, ktorá súvisí aj s medzinárodnými sankciami uvalenými na Irán v súvislosti s jeho jadrovým programom.

 

img

Zdroj: Instagram/iranian.spotters

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies