Švajčiarske aerolínie Skywork museli pre financie pozastaviť lety

NETKY.SK • 29 Október 2017, 12:24 • 2 min
Švajčiarske aerolínie Skywork museli pre financie pozastaviť lety

BERN - Malá švajčiarska letecká spoločnosť Skywork musela v nedeľu pre finančné problémy dočasne pozastaviť prevádzku.

slovakia

left justify in out

Švajčiarsky letecký úrad totiž podmienil prevádzkové povolenie preukázaním finančných prostriedkov na zabezpečenie letov. "Momentálne nemáme žiadny dôkaz, že Skywork je schopný finančne zabezpečiť letovú prevádzku," povedal hovorca úradu. Podľa jeho slov spoločnosť nedokáže preukázať dostatok financií pre zimný letový plán. "Ak by však dostatok financií medzičasom získala, môže obnoviť prevádzku."

 

Spoločnosť do soboty 28. októbra lietala podľa letného plánu, ktorý obsahoval 17 cieľov, napríklad, Londýn, Viedeň, Malorku, Berlín či Mníchov. Švajčiarsky Bern má len malé letisko a na nedeľu bolo plánovaných šesť vzletov a pristátí, všetky pre Skywork.

 

Skywork má päť menších lietadiel, zhruba 120 zamestnancov a v tomto roku podľa vlastných údajov prepravila 140.000 cestujúcich. Spoločnosť vznikla v 80. rokoch z leteckej školy, prvá linka sa od zeme odpútala v roku 2009 a smerovala do Rotterdamu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies