Majk Spirit predstavuje budúcnosť v umení a technológiách!

NETKY.SK • 16 Október 2021, 14:00 • 2 min
Majk Spirit predstavuje budúcnosť v umení a technológiách!

BRATISLAVA - Bezprecedentný projekt má šľachetný cieľ - pomôcť ľuďom s telesným postihnutím.

slovakia

left justify in out

Slovenský raper Majk Spirit predstavil svoj nový projekt, za ktorým stojí prepojenie digitálneho umenia, kryptomeny a charity. Spolu s platformou Wexo, ktorá ponúka Slovákom platbu kryptomenou, vytvoril takzvané NFT (non-fungible token). Digitálne dielo je chránené blockchain technológiou a po jeho zakúpení ho môže vlastniť v digitálnej forme na svojom účte len ten, kto zaň zaplatil. 

 

 

Na trh uviedli 5 000 NFT kúskov z kolekcie New Era. Tri z nich – Diamond, Gold a Silver – ponúkli v dražbe. Zvyšné si je možné zakúpiť po 50 eur za kus. Interpret o projekte, na ktorom spolupracovali niekoľko mesiacov, informoval aj na sociálnych sieťach. "Verte mi, že za pár rokov, keď budú mať všetci svoje NFTs tak, ako všetci majú teraz sociálne siete (ok, skoro všetci), budete s radosťou a s hrdosťou spomínať na tento deň, že ste boli medzi prvými... pamätajte si na moje slová," napísal v jednom z príspevkov. 

 

Prečítajte si tiež: VIDEO: Rusi nakrútia prvý hraný film vo vesmíre. O čom bude?

 

 

Všetky peniaze za nákup NFT pôjdu na účet Asociácie pomoci postihutým APPA v Piešťanoch, ktorá sa o nich stará. Financie poskytne rodinám, ktoré ich využijú na rehabilitácie, bezbariérové úpravy bytov a domov, špeciálne upravené autá a operácie, ktoré poisťovne nepreplácajú. „Rodiny, v ktorých žije telesne znevýhodnené dieťa alebo dospelý, potrebujú mnoho vecí, o ktorých sa nám, zdravým, ani nesníva: pravidelné rehabilitačné pobyty, špeciálne terapie, zdravotné pomôcky, bezbariérové bývanie, špeciálne upravené automobily. Spoločne im pomôžeme prostredníctvom vyzbieraných financií zabezpečiť lepší, kvalitnejší, ale aj radostnejší život,“ vysvetlila Miriam Juhanesovičová, predsedníčka občianskeho združenia.

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Prvý na svete! V Hamburgu predstavili vlak budúcnosti

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies