Suspendácia olympijského víťaza pre doping

NETKY.SK • 28 December 2016, 14:59 • 2 min
Suspendácia olympijského víťaza pre doping

BERLÍN - Olympijský víťaz v behu na lyžiach na 50 kilometrov Rus Alexander Legkov a jeho krajan Jevgenij Belov sa odvolali voči suspendácii od Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS). Tá pre podozrenie z porušenia dopingových pravidiel pozastavila činnosť aj dvojici ďalších Rusov Maximovi Vylegžaninovi a Alexejovi Petuchovovi.

slovakia

left justify in out

Všetkým štyrom hrozí, že nebudú štartovať na prestížnych pretekoch Tour de Ski, ktoré sa začínajú 31. decembra.

Nemecký právnik Christof Wieschemann, ktorý zastupuje Legkova s Belovom, pre agentúru dpa potvrdil, že jeho klienti žiadajú okamžité zrušenie suspendácie.

 

"Ani jeden nemal pozitívny dopingový test a nič nenaznačuje tomu, že s ich vzorkami sa manipulovalo," uviedol Wieschemann. Ako pripomenula agentúra dpa, Legkova i Belova trénuje nemecký kouč Markus Cramer.

 

FIS v závere minulého týždňa s platnosťou od 22. decembra predbežne suspendovala šiestich ruských bežcov, ktorých vyšetruje Medzinárodný olympijský výbor (MOV), ale nezverejnila ich mená. Prvá sa prihlásila Julia Ivanovová, ktorá poprela akýkoľvek dopingový prehrešok a podľa agentúry r-sport aj Jevgenija Šapovalovová.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies