Sulík: Šéfom diplomacie EÚ by mal byť niekto z východu, napríklad Georgievová

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 17:10 • 2 min
Sulík: Šéfom diplomacie EÚ by mal byť niekto z východu, napríklad Georgievová

BRATISLAVA - Ministrom zahraničných vecí Európskej únie by mal byť niekto z jej východu.

slovakia

left justify in out

Tvrdí to liberálna SaS, ktorá si na tomto poste vie predstaviť súčasnú komisárku pre medzinárodnú spoluprácu a humanitárnu pomoc Kristalinu Georgievovú.
     

"Ak sa má tento post udržať, sme za to, aby ho teraz obsadil politik z členských štátov Európskej únie, ktoré sa v minulosti ocitli za železnou oponou," uviedla hovorkyňa Katarína Svrčeková.
     

Liberáli by to vnímali nielen ako symbolický krok, ale aj v súvislosti s hrozbami, ktorým európske spoločenstvo čelí. "A tie dnes prichádzajú z východu, či už v podobe konfliktu na Ukrajine alebo v Sýrii," upozorňuje SaS.
     

Liberáli pripomínajú, že Európska únia má významné záväzky na Balkáne z hľadiska stabilizácie a rozbehnutých integračných procesov. "Myslíme si, že skúsený politik, dôverne poznajúci východoeurópsku mentalitu, by bol vhodnou osobou na čele európskej diplomacie. Nemáme dôvod pochybovať, že by takouto osobou mohla byť Kristalina Georgievová," uvádzajú liberáli.
     

Šéf strany a europoslanec Richard Sulík sa nazdáva, že tí, ktorí dnes o tejto záležitosti rozhodujú, by mali odložiť svoje obavy z toho, že Georgievová je z Bulharska. "Horšie, ako to bolo s neschopnou Ashtonovou, to už nemôže byť," povedal Sulík.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies