Donaldovi Trumpovi raketové skúšky KĽDR neprekážajú

NETKY.SK • 2 August 2019, 07:31 • 2 min
Donaldovi Trumpovi raketové skúšky KĽDR neprekážajú

WASHINGTON - KĽDR dnes ráno odpálila ďalšie rakety krátkeho doletu, celkovo už tretíkrát za tento týždeň. Donaldovi Trumpovi to však podľa vlastných slov neprekáža.

slovakia

left justify in out

"Myslím, že je to v zásade pod kontrolou," povedal Trump. "Nemám (s tým) problém. Uvidíme, čo sa stane, avšak sú to rakety krátkeho doletu. Tie sú veľmi štandardné,"dodal. Na nasledovnú otázku či môže aj naďalej pokračovať v rozhovoroch o denuklearizácii so severokórejským vodcom Kim Čong-unom americký prezident reagoval slovami: "Och, iste, pretože toto sú rakety krátkeho doletu. (...) O tých sme nikdy nediskutovali. Hovorili sme o jadrových (zbraniach)," vyhlásil.

 

img

 

Juhokórejská armáda oznámila, že KĽDR odpálila v piatok ráno miestneho času zo svojho východného pobrežia bližšie neidentifikované rakety krátkeho doletu. Tomuto odpalu predchádzali dve obdobné raketové skúšky - prvá z minulého štvrtka, druhá z tejto stredy.

 

img

 

Popredný americký predstaviteľ, ktorý si neželal byť menovaný, po poslednom odpale agentúre Jonhap povedal, že USA "situáciu monitorujú a úzko spolupracujú so svojimi juhokórejskými aj japonskými spojencami". Podobne v tejto veci postupuje aj Japonsko, odpaly sleduje a analyzuje. Ako však uvádza, rakety sa nedostali až na ich teritoriálne územie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies