Sulík bude rečniť na volebných mítingoch v Nemecku

NETKY.SK • 23 August 2013, 11:23 • 2 min
Sulík bude rečniť na volebných mítingoch v Nemecku

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík sa na budúci týždeň zúčastní na volebných mítingoch nemeckých politických strán Slobodná demokratická strana (FDP) a Alternatíva pre Nemecko (AFD). Bude hovoriť o podľa neho škodlivých dôsledkoch politiky zachraňovania.

slovakia

left justify in out

"Pozvania som prijal preto, lebo najmä od Nemecka, nemeckých voličov závisí, či sa budú realizovať obrovské finančné transfery na udržanie eura do krajín, ktoré na takúto silnú menu nemajú dostatočne výkonnú ekonomiku. Slovensko tieto nenávratné pôžičky ťažko poškodzujú," povedal Sulík.

Nemeckí voliči by preto podľa Sulíka mali poznať aj tento pohľad. Tvrdí, že politika zachraňovania nie je len v rozpore so zmluvou o Európskej únii, ale popiera aj zmysel európskeho spoločenstva, lebo oslabuje jeho súdržnosť. "Ľudia nechcú byť zjednotení nasilu. Treba zastaviť pobláznených eurohujerov, ktorí dlhovú krízu zneužívajú na to, aby poza chrbát znepokojených voličov urobili z EÚ superštát. Takáto vážna vec sa predsa nemôže lámať cez koleno," povedal Sulík. 

Voľby do Spolkového snemu (Bundestagu) sa uskutočnia 22. septembra tohto roku. V deň konania parlamentných volieb sa majú uskutočniť aj krajinské voľby v Hesensku a týždeň predtým (15. septembra) budú voľby do krajinského 
parlamentu v Bavorsku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies