ŠÚKL eviduje 11.126 hlásených podozrení na nežiaduce účinky vakcín

NETKY.SK • 3 November 2022, 7:27 • 2 min
ŠÚKL eviduje 11.126 hlásených podozrení na nežiaduce účinky vakcín

BRATISLAVA - Štátnemu ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) nahlásili k pondelku (31. 10.) v súvislosti s očkovaním proti novému koronavírusu 11.126 podozrení na nežiaduce účinky. Z celkového počtu hlásení vyhodnotili 1745 ako závažných.

slovakia

left justify in out

ŠÚKL o tom informuje na svojom webe. Ústav eviduje spolu sedem úmrtí v kauzálnej súvislosti s očkovaním, z toho pri štyroch prípadoch bol súvis stanovený ako možný a pri troch ako pravdepodobný. "Pri iných uzavretých prípadoch vrátane niektorých medializovaných bol súvis vylúčený," ozrejmil ústav. ŠÚKL pripomenul, že vakcíny určené na prevenciu ochorenia COVID-19 sú podávané injekčne do svalu a môžu v priebehu hodín až dní po podaní vyvolať reakcie menšej alebo strednej intenzity, ktoré spontánne počas niekoľkých dní odznievajú. Výskyt a intenzita nežiaducich reakcií závisia od viacerých faktorov, napríklad od celkového zdravotného stavu človeka, od veku, iných súbežne užívaných liekov, imunitnej odpovede či od psychického nastavenia človeka. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona