F1: Verstappen dosiahol v Mexiku rekordné 14. víťazstvo v sezóne

NETKY.SK • 31 Október 2022, 08:00 • 2 min
F1: Verstappen dosiahol v Mexiku rekordné 14. víťazstvo v sezóne

MEXIKO - Holanďan Max Verstappen z tímu Red Bull triumfoval na Veľkej cene Mexika, dvadsiatom podujatí sezóny F1. Bolo to pre neho rekordné 14 víťazstvo v prebiehajúcom ročníku, čím prekonal historické zápisy Nemcov Michaela Schumachera a Sebastiana Vettela. Na druhom mieste prišiel do cieľa Brit Lewis Hamilton na Mercedese, tretí finišoval domáci Mexičan Sergio Pérez na Red Bulle.

slovakia

left justify in out

Verstappen vyhral "najnudnejšie" preteky sezóny

 

Verstappen dosiahol už svoje 34. víťazstvo v kariére a štvrté v Mexiku. Už v predstihu si na VC Japonska zabezpečil svoj druhý titul majstra sveta, na čele priebežného poradia má už nedostihnuteľný náskok. Už pred pretekmi bol istý aj celkový víťaz Pohára konštruktérov, ktorým je Verstappenov tím Red Bull. Pérez sa tretím miestom posunul pred Charlesa Leclerca (Ferrari) na priebežnú 2. priečku v celkovom hodnotení jazdcov.

 

Do konca sezóny 2022 zostávajú ešte dve podujatia. Nasledujúce je na programe 13. novembra v Brazílii, sezóna vyvrcholí 20. novembra v Abú Zabí.

 

 

Ohlasy po pretekoch:

 

Max Verstappen, víťaz: "Ukázalo sa, že štart bol veľmi dôležitý. Mali sme aj inú stratégiu, ale napokon sme zvolili víťaznú. Milujeme to tu, radi sa sem vraciame, pretože atmosféra je vždy skvelá. Prežívame neuveriteľný rok, ale chceme viac."

Lewis Hamilton, 2. miesto: "Red Bull bol dnes rýchlejší. Teraz nemá zmysel zamýšľať sa nad tým, ktorá z možných stratégií by nám priniesla lepšie umiestnenie."

Sergio Pérez, 3. miesto: "Dal som do toho všetko, ale mali sme pomalšiu zastávku v boxoch a to ma zbrzdilo. Veľmi náročné bolo predbiehanie a preto sa ukázalo ako kľúčové, že som po starte predbehol Russella."

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies