Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský a právnik Zoroslav Kollár zostanú vo väzbe

NETKY.SK • 29 Marec 2021, 12:49 • 2 min
Bývalý šéf SIS Vladimír Pčolinský a právnik Zoroslav Kollár zostanú vo väzbe

SLOVENSKO - Hovorkyňa Najvyššieho súdu dnes informovala, že Vladimír Pčolinský ostane vo väzbe. Taktiež zostáva vo väzbe aj Zoroslav Kollár.

slovakia

left justify in out

Senát na dnešnom neverejnom zasadnutí o sťažnosti Pčolinského proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu zo 14. marca rozhodol tak, že napadnuté uznesenie zrušil a sám rozhodol o vzatí bývalého šéfa SIS do väzby.

 

img


„Rozdielne oproti prvostupňovému rozhodnutiu nezistil dôvody preventívnej väzby. Súčasne rozhodol o zamietnutí žiadosti Vladimíra P. o nahradenie väzby prevzatím záruky za ďalšie správanie obvineného dôveryhodnými osobami, písomným sľubom, dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj peňažnou zárukou,” dodala Važanová.

 

Súvisiaci článok: Bývalý šéf SIS tvrdí, že pred zadržaním našiel anonymný list o jeho pripravovanej diskreditácii

 

img


Špecializovaný trestný súd rozhodol o väzobnom stíhaní bývalého šéfa SIS Vladimíra P. v nedeľu 14. marca. Dôvodom väzby bola obava z ovplyvňovania svedkov a pokračovania v trestnej činnosti. Vladimír Pčolinský je zapletený do zločinu prijímania úplatku od právnika Zoroslava Kollára, ktorý tiež zostáva vo väzbe. Kollára zobrali do väzby koncom októbra minulého roku kvôli kauze Víchrica. Podľa hovorkyne Važanovej, najvyšší súd SR pri konštatovaní dôvodov kolúznej a preventívnej väzby sám rozhodol tak, že žiadosť Kollára o prepustenie z väzby na slobodu zamietol, a väzbu obvineného nenahradil žiadnym z navrhovaných spôsobov.

 

Prečítajte si tiež: Veľkopodnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi pribudlo ďalšie obvinenie, polícia pátra po jeho komplicovi

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies